محمدحسين بنىواهب/”انجمن نخل بم“: يافتن سرپرست براى كودكان پدر / مادر از دست داده بم
محمدحسين بنىواهب/”انجمن نخل بم“: يافتن سرپرست براى كودكان پدر / مادر از دست داده بم
بازگشايى پرورشگاه صنعتى در بم
به تازگى در آلمان انجمنى تاسيس شده است كه هدف آن يافتن سرپرستانى است براى كودكان بمىاى كه بر اثر زلزله پدر يا مادر خود يا هر دوى آنها را از دست دادهاند. اين انجمن ”نخل بم“ نام دارد و دندانپزشك ايرانى دكتر محمد حسين بنىواهب از مؤسسان آن است.
مصاحبه گر: کیواندخت قهاری
دویچه وله: آقای دکتر محمد حسین بنى واهب، کانون پزشکان و دندانپزشکان ایرانی مقیم آلمان پس از زلزلهی بم، اقدام به بازسازی یک پرورشگاه در شهر بم کرد. شما بهتازگی باز در شهر بم بودید. کار بازسازی در چه مرحلهای است؟
محمد حسین بنی واهب: همانطور که گفتید، من در ماه سپتامبر در شهر بم بودم، برای افتتاح این پرورشگاه. همانطور که می دانید ما از اول، بعد از زلزله، برای اینکار کمک جمع کردیم و در مرحلهای کمکها را در اختیار پرورشگاه گذاشتیم. تا اینکه در ۱۱ سپتامبر پرورشگاه بازگشایی شد و تعدادی از این بچهها که در کرمان بسر میبردند توانستند دوباره به بم بازگردند.
دویچه وله: این بچهها چه تعداد هستند؟
محمد حسین بنی واهب: این پرورشگاه گنجایش ۱۸۰ کودک را دارد و پرورشگاه شبانهروزی دخترانه است.
دویچه وله: و چه تعداد پرسنل و کادر متخصص هماكنون آنجا مشغول به کار هستند؟
محمد حسین بنی واهب: این پرورشگاه در حال حاضر، چون هنوز کارهای داخلى طبقهی دوم آن مانده، حدود ۱۲ نفر پرسنل دارد که احتمالا اگر گنجایشاش تکمیل بشود، شاید مجبور بشوند تعدادی به این کادر اضافه بکنند.
دویچه وله: ما مطلع هستیم که شما بهتازگی انجمنی بنام «انجمن نخل بم» را تاسیس کردهاید. این انجمن کارش چیست؟
محمد حسین بنی واهب: «انجمن نخل بم» در این راستا تاسیس شد كه، چون من از ابتدا بر این اعتقاد بودم که تعدادی از بچه ها به احتمال قوی به پرورشگاههای چه دولتی و چه خصوصی داده نخواهند شد، و با سفرهای متعددی که به بم داشتیم به این نتیجه رسیدیم که در واقع بچههای بیسرپرست به سه دسته تقسیم میشوند، ۱ـ بچههای بیسرپرستی که در پرورشگاههای دولتی تحت نظارت وزارت بهزیستی قرار میگیرند، ۲ـ بچههایی که به پرورشگاههای خصوصی، که توسط مردم اداره مىگردند ، سپرده میشوند و بخش دیگری از این بچه ها که یا پدر یا مادرشان هنوز زندهاند یا اینکه هردو از بین رفتهاند و آنها نزد فامیل بسر میبرند، اینها به پرورشگاه داده نخواهند شد. اين بود كه ما تصمیم گرفتیم در این راستا کار کنیم و انجمنی را در آلمان بنیانگذاری کردیم و به ثبت رساندیم که تنها براى بچههایی که خارج از پرورشگاهها و در نزد فامیل بسر می برند، براى طولانی مدت و تا آنجایی که برایمان امکان دارد سرپرست پیدا کنیم و طولانی مدت کمک مالی کنیم تا بتوانند این بچه ها به مدرسه بروند.
دویچه وله: پیدا کردن سرپرست و کمک رسانی به چه صورت عمل می کند، یعنی چه روندی را طی می کند؟
محمد حسین بنی واهب: در وهلهی اول ما برای بچههایی که احتمالا به پرورشگاهها مراجعه میکنند یا براى خانوادههایی كه مراجعه مىكنند، ولی نمیخواهند که بچهها را در آنجا بگذارند، از طریق همین پرورشگاه صنعتی بم پرونده تشکیل میدهیم. یعنی کارمندان پرورشگاه این مسؤوليت را بعهده گرفتهاند که براى آن بچههایی که نمیخواهند آنجا بمانند، پرونده تشکیل بدهند. یا از طریقهای دیگر که ما این بچه ها را شناسایی می کنیم. اول پرونده تشکیل میشود. این بچهها حتما باید، همانطوری که گفتم، در اثر زلزله بیسرپرست شده، در بم زندگی کنند و احتیاج به کمک داشته باشند. وقتی پروندهی این بچهها کامل شد، این پروندهها را میگیریم و بعد سعی میکنیم با جلسات توضیحیای که میگذاریم بتوانیم سرپرست برای این بچه ها پیدا کنیم. کار به این شکل پیش میرود، که سرپرستی که تمایل دارد به یکی از بچه ها کمک مالی بکند، بطور ماهانه مبلغی را، که خودش تعیین می کند، به حساب «انجمن نخل بم» مىریزد. بعد ما این پول را ماهانه و بطور مستقیم به شماره حسابی که برای آن بچه در بم باز کردهایم، واریز میکنیم.
دویچه وله: الان چه تعداد کودک از طریق انجمن شما زیر پوشش هستند؟
محمد حسین بنی واهب: در حال حاضر ما ۱۴ کودک را تحت پوشش گرفتهایم، که حدودا پروندهی ۶ نفر دیگر هم در دست است که در حال بررسی است. البته تعداد دیگری هم هستند اینجا که اظهار تمایل کردهاند، که احتمالا ما تا پایان سال این بچهها را هم تحت پوشش خواهیم گرفت.
دویچه وله: اگر کسی تمایل داشته باشد که سرپرستی کودک بیسرپرستی را بپذیرد، میتواند به شما مراجعه بکند؟ چهکار باید بکند؟
محمد حسین بنی واهب: در واقع اینگونه است كه ما در حال حاضر در تدارک آن هستیم که از يك سو یک صفحهی اینترنتی را برای «انجمن نخل بم» تشکیل بدهیم و از سوى ديگر ما آدرس «میل» داریم، یعنی می توانند به ما «میل» بفرستند و بعد ما با آنها تماس خواهیم گرفت. آدرس میل هم بسیار ساده است: palmbam@hotmail.de
دویچه وله: حدود کمک مالی ماهانه چه مقدار است و آیا تعهدی هست که برای مدت زیادی داده بشود، و چه تعهدی در اين ميان هست؟
محمد حسین بنی واهب: با بررسیاى که ما کردیم و با مسؤولین و کسانی که در بم وارد بودند صحبت کردیم، بچههایی که در خانواده نگهداری میشوند، اگر بچههای مدرسهای نباشند، حدود ۲۵ تا ۳۰ یورو در ماه برایشان کفایت میکند و کمک خوبی است. برای بچههایی که به مدرسه میروند مبلغی بین ۵۰ تا ۷۰ یورو کافی است و با این پول ما میتوانیم واقعا یک بچه را بطور کامل تامین کنیم. از لحاظ تعهدی که داده میشود، هیچگونه تعهدی برای آنکسی که سرپرستی کودکی را بعهده می گیرد ایجاد نمیشود. ما تمایل به این داریم که کسی که اینکار را انجام میدهد براى طولانی مدت آن را انجام دهد، اما اگر بعد از مدتی مشکل مالی برای آن شخص پیش بیاید، البته این حق را دارد که به ما اطلاع بدهد و این کمک را قطع کند، که ما بعد سعی میکنیم برای آن بچه از طریق انجمن فرد دیگری را پیدا کنیم.
دویچه وله: از نظر ارتباط با کودک زیر سرپرستی چه امکاناتی هست، یعنی محدودیتی در اين رابطه وجود دارد يا ندارد؟
محمد حسین بنی واهب: هیچ محدودیتی وجود ندارد. اگر کسی تمایل داشته باشد که از طریق به اصطلاح نامهنگاری، تلفن یا حتا سرزدن به این بچه با او رابطه داشته باشد، ما تمام این ارتباطات را برقرار می کنیم و هیچ مشکلی از این لحاظ وجود ندارد. خواست ما هم اینست که این پیوند عاطفی تا جایی که امکان دارد برقرار بشود.
دویچه وله: آقای دکتر محمدحسین بنی واهب، از اینکه دعوت ما را به مصاحبه پذیرفتید از شما بسیار سپاسگزارم.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home