فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی
فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی
گزارش ماهانه ( دی 1384 ) در مورد نقض گسترده ، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ايران
نهادهای مدافع حقوق بشر !
ايرانيان مدافع حقوق بشر !
در اين گزارش بخش بسيار کوچکی از موارد نقض حقوق بشر در ايران را که توسط اين شبکه گرد آوری شده است به اطلاع می رسانيم :
بین المللی :
1ـ دبیرکل کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های آزاد کارگری طی نامه ای خطاب به سازمان جهانی کار و محمود احمدی نژاد رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران خواستار آزادی فوری تمامی دستگیر شدگان عضو سندیکای اتوبوسرانی تهران شد. در این نامه آمده است : آقای رئیس جمهور ، کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های آزاد کارگری و اعضای آن در سراسر جهان ادامه آزار و اذیت اعضای اتحادیه شرکت واحد و تمام فعالین اتحادیه ای سرکوب شده در ایران را شدیدا محکوم می کنند . حق عضویت در اتحادیه و حق تشکیل سازمان مستقل کارگری از حقوق پایه ای کارگری است که تحت حمایت کنوانسیونهای سازمان جهانی کار که برای جمهوری اسلامی ایران لازم الاجرا هستند ، قرار دارد. اما دولت کشور شما دائما در حال نقض این حقوق است . ( پیک ایران 7/10/84 )
2 ـ دیوید کاکرافت دبیر کل فدراسیون بین المللی کارگران ترانسپورت با بیش از پنج میلیون عضو از در 142 کشور طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد نوشت: به شما اصرار می کنیم تا منصور اسانلو را فورا آزاد کنید و کلیه اتهامات علیه او را لغو کنید . همچنین از شما می خواهیم تمام فشارها ی موجود بر سندیکا فورا متوقف گردند.
( اتحادیه بین المللی در حمایت از کارگران ایران 17/10/84 )
3 ـ اینگر ساندبرگ رئیس شعبه بین الملل اتحادیه های کارگری نروژ طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد نوشت : از طرف کنفدراسیون اتحادیه های کارگری نروژ که 850 هزار کارگر را نمایندگی می کند از شما می خواهیم که آقای منصور اسانلو رئیس اتحادیه رانندگان اتوبوسرانی تهران را آزاد کنید . ما عمیقا از تداوم اذیت و آزار و حمله به رهبران اتحادیه ای و کارگران در ایران متاسفیم . آقای رئیس جمهور! ایران عضو سازمان جهانی کار است بنابراین دولت شما مجبور است آزادی تجمع و حق تشکل و اعتصاب را به رسمیت بشناسد و رعایت کند . اتحادیه های کارگری نروژ از شما می خواهد که فورا به فشارهای روزمره بر حقوق اتحادیه ای و آزادیها را خاتمه دهید. ( پیک ایران 20/10/84 )
4 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار فراخوانی ، از فعالین خود در سراسر جهان در خواست کرد برای آزدی منصور اسانلو از زندان فورا اقدام کنند. در این فراخوان آمده است منصور اسانلو ، رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از 22 دسامبر در بند 209 زندان اوین در تهران در بازداشت بسر می برد . وی بدلیل فعالیتهای مسالمت آمیز کارگری خود بازداشت شده است . به منصور اسانلو اجازه دسترسی به وکیل داده نشده است . گزارشات حاکی از آن است که وی ممکن است در معرض اتهاماتی از قبیل ارتباط با گروههای اپوزسیون ایرانی در خارج از کشور و تحریک به شورش مسلحانه علیه دولت قرار داشته باشد. در ادامه آمده است : ایران عضو پیمان جهانی حقوق مدنی و سیاسی است ، که بند 22 آن اظهار می دارد ، هر فردی آزادانه حق دارد با دیگران همبستگی داشته باشد ، که شامل تشکیل اتحادیه صنفی برای دفاع از منافع مشترک است . (ادوارنیوز 22/10/84)
5 ـ اولا هوفمن نماینده حزب چپ در پارلمان سوئد طی نامه ای خطاب به وزیر امرخارجه سوئد نوشت : در دفاع از حقوق انسانی و دمکراتیک انجام فعالیتهای سندیکایی ، برای منصور اسانلو و دیگر کارگران ایرانی می خواهید چکار کنید. ( حزب چپ سوئد 27/10/84 )
6 ـ سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش سالانه خود در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام کرد : دیده بان حقوق بشر با اشاره به بستن مطبوعات و زندانی کردن خبرنگار ان و روزنامه نگاران سیستماتیک بودن سرکوب آزادی بیان و عقیده را مورد توجه قرار می دهد و می گوید در نتیجه این سرکوبها روزنامه های مستقل بسیار معدودی باقی مانده اند و آنها نیز در خود سانسوری شدیدی هستند . بسیار ی از نویسندگان و روشنفکران یا از کشور خارج شده اند ، یا در زندان هستند و یا از انتقاد دست کشیده اند. مقامهای ایرانی در طی سال 2005 وب سایتها و خبرنگاران اینترنتی را به منظور جلوگیری از انتقال اخبار و اطلاعات از طریق شبکه اینترنت مورد هدف خود قرار داده اند. قوه قضائیه از سپتامبر تا نوامبر 2004 بیش از 20 وبلاگ نویس و روزنامه نگار اینترنتی را حبس و شکنجه کرده و در سلولهای انفرادی طولانی مدت قرار داده است. در این گزارش گفته می شود قضات در ایران اغلب اعترافات اجباری را می پذیرند. مسئولین از انفرادیها ی طویل المدت که اغلب در سلولهای زیر زمینی صورت می گیرند برای گرفتن اعترافات اجباری ( که بطور ویدئویی ضبط می شوند) و نیز اخذ اطلاعات مربوط به همکارانشان استفاده می کنند. ( بی بی سی 28/10/84 )
7 ـ زوئه ژه نو نماینده حزب سبزها در پارلمان بلژیک طی نامه ای خطاب به سفیر ایران نوشت : بدینوسیله می خواهم مراتب نگرانی خود را نسبت به شرایط ناگوار حقوق بشر در ایران به ویژه وضعیت سلامتی آقای منصور اسانلو اعلام نمایم . وی خواستار معالجه ، دسترسی به وکیل و آزادی رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران شد.(ادوارنیوز 29/10/84)
8 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای خواستار لغو حکم اعدام نازنین 17 ساله ، و دلارا دارابی 19 ساله شد. خانم روت یوتنر ، کارشناس مسائل ایران در شاخه آلمان سازمان عفو بین الملل گفت : ایران با اعدام نوجوانان به گونه ای شرم آور وظایفی را که با امضای تعهدنامه های بین المللی باید به آن عمل کند زیر پا می گذارد. طبق اطلاعات جمع آوری شده توسط سازمان عفو بین الملل از سال 1990 تا کنون دست کم 18 نوجوان اعدام شده اند . تنها در سال 2005 دست کم 8 نفر که به هنگام ارتکاب جرم نابالغ بودند اعدام شدند. دو تن از این 8 نفر هنگام اعدام کمتر از 18 سال داشتند. ( دویچه وله 29/10/84 )
توقیف نشریات دانشجویی :
9 ـ نشریه دانشجویی « سخن تازه » به مدیر مسئولی سلمان سیما به اتهام سوء استفاده از تریبون نشریه ، دعوت به تحصن ، ایجاد اختلاف مابین اقشار جامعه ، تشویق افراد و گروهها به ارتکاب اعمالی علیه امنیت و منافع جمهوری اسلامی به حکم شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی جنوب تهران توقیف گردید. ( ایلنا 3/10/84 )
10 ـ نشریه دانشجویی « گزینه 11» به حکم هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه رجایی تهران برای مدت سه ماه توقیف گردید.(ایسنا 5/10/84)
11 ـ نشریه دانشجویی « تخته سیاه » که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان منتشر می شد ، بدستور هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه توقیف گردید. ( ادوار نیوز 23/10/84 )
12 ـ بدستور هیئت نظارت بر تشکلهای دانشجویی ، انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان ، دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، دانشگاه رجایی ، دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی ممنوع الفعالیت شدند. ( ادوار نیوز 25/10/84 )
دانشجويان : محاکمات
13 ـ امیر رعیت نظری دانشجوی دانشگاه تهران به اتهام اقدام علیه امنیت ملی با شکایت مدعی العموم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. ( ایسنا 19/10/84 )
دانشجويان : احکام صادره شده توسط دادگاهها
14 ـ سعید اردشیری ، رضا دلایی میلان و حسین خدایاری دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان به اتهام اقدام برضد امنیت داخلی کشور از طریق تحریک دیگران علیه نظام و اغتشاش در شعبه اول دادگاه انقلاب کرمان به ترتیب به یکسال حبس و متهمین ردیف دوم وسوم هرکدام به پنج ماه حبس تعلیقی محکوم شدند.( ایلنا 17/10/84 )
دانشجويان : احکام صادره شده توسط کمیته های انضباطی
15 ـ عباس حیکم زاده دانشجوی دانشگاه امیر کبیر و سردبیر نشریه دانشجویی « واژه » به اتهام اخلال ، وقفه و مزاحمت در اجرای برنامه های دانشگاه به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم تعلیق از تحصیل بدون احتساب سنوات محکوم گردید.( ایلنا 4/10/84 )
16 ـ عابد توانچه عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر و مدیر مسئول نشریه دانشجویی « شاخه نبات » به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم تعلیق از تحصیل محکوم شد .( ادوار نیوز 5/10/84 )
17 ـ محمد امین مهدوش عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان ، از نویسندگان نشریه دانشجویی « معرفت » به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد. ( ایسنا 10/10/84 )
18 ـ امین قلعهای و احمد میرزایی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان، به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند.(ایسنا 10/10/84)
19ـ علیرضا مقصودی رئیس بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس به علتمنتشر کردن نشریه دانشجویی « تلنگر » با موضوعیت عدالت خواهی ، به اتهام افتراء و نشراکاذیب به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم تعلیق از تحصیل محکوم شد.(بازتاب 12/10/84 )
20ـ قریب سجادی عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران به اتهام اخلال در نظم ، به حکم کمیته انضباطی این دانشگاه به یک ترم محرومیت موقت از تحصیل محکوم گردید. ( ایسنا 14/10/84 )
21 ـ آرش خاندل ، سیامک نادعلی و محمدجواد درودکشان از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان به اتهام اخلال در نظم دانشگاه به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به سه ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند .( ادوار نیوز 23/10/84 )
22 ـ محسن سهرابی عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر ، به اتهام اهانت به یکی از مسئولان دانشگاه به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم تعلیق از تحصیل محکوم شد .( ایلنا 27/10/84 )
23 ـ امیر رضا اردلان دانشجوی دانشگاه آزاد شهرضا ، به اتهام فعالیتهای سیاسی و همکاری با گروهای غیر قانونی و مخالف حکومت بدستور نیکپور مسئول دانشجویی اداره اطلاعات شهرضا ، نیروهای امنیتی از ورود وی به دانشگاه و جلسه امتحان جلوگیری بعمل آوردند. نامبرده توسط نیروهای ضد شورش نیروی انتظامی بازداشت و به اطلاعات ناجا منتقل و پس از ساعاتی آزاد گردید. (ادوارنیوز 21/10/84 )
دانشجویان :احضار به کمیته های انضباطی
24 ـ سجاد نیکنام دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اورمیه برای چهارمین بار در دو هفته گذشته به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شد .(ایسنا 5/10/84 )
25ـ محمد مهدی احمدی ، نادر دیناری و روح الله زالی مقدم از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شدند .( ادوار نیوز 10/10/84 )
26 ـ به گفته دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اورمیه بیش از 50 دانشجوی عضو انجمن اسلامی دانشجویان ، شورای صنفی دانشجویان و سایر دانشجویان به کمیته انضباطی احضار شده اند.(ایسنا 20/10/84 )
دانشجویان :احضار به دادگاه
27 ـ پرونده محمد مباشری دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف به اتهام اقدام علیه امنیت کشور از دادگاه عمومی استهبان به دادگاه انقلاب این شهرستان ارجاع شد.(ایسنا 5/10/84)
28ـ فرید هاشمی دانشجوی دانشگاه تهران به علت شرکت در اعتراضات دانشجویی خرداد82 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران احضار شد. نامبرده به علت عضویت در هیئت موسس « جامعه دمکراتیک دانشجویان دانشگاه تهران » به کمیته انضباطی دانشگاه احضار گردید.( ادوار نیوز 11/10/84 )
29 ـ پیمان عارف دانشجوی دانشگاه تهران به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران احضار شد. ( ایلنا 18/10/84 )
30ـ ریحانه پورغنی مدیر مسئول نشریه دانشجویی توقیف شده « قیزیل اوزن » ، معرفت الله فضلی مدیر مسئول نشریه دانشجویی«زنگان سوزلری» و یاشار حکاک پور مراغی دانشجویان دانشگاه زنجان توسط نهادهای امنیتی احضار و تهدید شده اند.(ادوارنیوز 24/10/84 )
مطبوعات : توقیف
31ـ روزنامه «آسیا»و دو هفته نامه «نورباران» به حکم هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف و پرونده آنها به دادگاه مطبوعات فرستاده شد. (ایلنا 12/10/84 )
32ـ نشریه شماره 67 «ارسباران» به علت چاپ ویژه نامهای به مناسبت نود و یکمین سالگرد در گذشت ستارخان سردار ملی بدستور اداره اطلاعات اهر توقیف گردید.(ادوارنیوز15/10/84)
مطبوعات : احضار روزنامه نگاران
33 ـ غلام حیدر ابراهیم بای سلامی مدیر مسئول اسبق روزنامه « همبستگی »به اتهام نشر اکاذیب و چاپ مطالب خلاف واقع با شکایت مدعی العموم به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. نامبرده گفت : در سال 1381 حدود 139 شکایت از روزنامه همبستگی مطرح شده بود. ( ایسنا 18/10/84 )
34 ـ فریدون وردی نژاد مدیر عامل سابق خبرگزاری « ایرنا » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، توهین و افتراء با شکایت نیروی انتظامی ، سپاه پاسداران قم ، فرمانده تیپ سوم مالک اشتر، قرارگاه ثارالله ، ، مدیر عامل شرکت سایپا ، مدیر شبکه سحر صدا و سیما ، نماینده سابق دماوند در مجلس شورای اسلامی ، موسسه کیهان و مدیر مسئول نشریه یالثارات ارگان انصارحزب الله جهت محاکمه به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. (ایلنا 19/10/84 )
35 ـ فرید مدرسی و حسین عبدالله پور از وبلاگ نویسان قم به اتهام توهین به مقامات جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب قم احضار شدند. ( ایلنا 26/10/84 )
36 ـ رویا طلوعی روزنامه نگار به شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج احضار شد. به گفته وکیل مدافع این روزنامه نگار ، وثیقه تودیع شده وی در معرض توقیف است . ( ابلنا 27/10/84 )
مطبوعات : بازجویی روزنامه نگاران
37 ـ اردشیر صدرالدینی مدیر مسئول هفته نامه « پیام کردستان » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی با شکایت نیروی انتظامی استان آذربایجان غربی در شعبه اول دادسرای مهاباد تفهیم اتهام شد. (ایلنا 19/10/84 )
مطبوعات : محاکمه روزنامه نگاران
38ـ محمدحسن پزشک مدیر مسئول نشریه «فیلم نگار»به علت چاپ فیلم نامه های خارجی به اتهام انتشار مطالب خلاف عفت عمومی با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 4/10/84 )
39 ـ سکینه کریم خانی مدیر مسئول نشریه « آهنگ زندگی » به اتهام استفاده ابزاری از افراد در تصاویر با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 4/10/84 )
40 ـ زهرا امیری مدیر مسئول نشریه «سینما خانواده » به اتهام استفاده ابزاری از افراد در تصاویر با شکایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 4/10/84 )
41 ـ کامران احمدپور مدیر مسئول روزنامه ورزشی « نود » به اتهام انتشارمطالب خلاف واقع با شکایت فدراسیون ورزش های رزمی و فدراسیون فوتبال در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 4/10/84 )
42 ـ فواد صادقی مدیر مسئول سایت « بازتاب » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی با شکایت شورای عالی امنیت ملی در شعبه 1060 دادگاه عمومی تهران محاکمه گردید. ( ایلنا 6/10/84 )
43 ـ لطف الله میثمی مدیر مسئول دوماهنامه « چشم انداز ایران » به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار مطالبی علیه اصول قانون اساسی با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 11/10/84 )
44 ـ اردشیر حاجی حسینی مدیر مسئول نشریه « کانون خانواده » به علت چاپ عکس رزیتا غفاری هنرپیشه سینما ، به اتهام استفاده ابزاری از افراد در تصاویر و انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 11/10/84 )
45 ـ اکبر انبری مدیر مسئول نشریه «بینندگان» به اتهام انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 11/10/84 )
46 ـ عیسی خان حاتمی مدیر مسئول ماهنامه « ایران مهر » به اتهام تبلیغ علیه نظام ، اهانت و افتراء نسبت به شورای نگهبان با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایسنا 18/10/84 )
47 ـ مهدی رحمانیان مدیر مسئول روزنامه « شرق » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، انتشار مطالب خلاف واقع ، تبلیغ علیه نظام ، توهین به شورای نگهبان و رهبری با شکایت مدعی العموم ، شهرداری تهران ، مهدی کوچک زاده نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و شرکت عمران سازی شهر در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. (ایسنا 18/10/84 )
48 ـ الیاس حضرتی مدیر مسئول روزنامه « اعتماد » به اتهام تبلیغ علیه نظام و تحریض و تشویق گروها به ارتکاب اعمالی علیه جمهوری اسلامی، نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، انتشار مطالب خلاف واقع ، توهین و افتراء با شکایت مدعی العموم ، فرماندهی نیروی انتظامی کردستان ، فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی تهران ، پلیس فرودگاههای کشور، شرکت جبهه سازان افق ، شرکت بین المللی ایثارگران ، شرکت سازه گستران مرواید و ابراهیم صراف نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. (ایلنا 25/10/84 )
مطبوعات : احکام صادره شده توسط دادگاه ها
49ـ مجید قاسمی فیض آبادی مدیر مسئول اسبق روزنامه توقیف شده «نسیم صبا» به اتهام نشر اکاذیب با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی به پرداخت صدهزار تومان جزای نقدی محکوم شد.(ایسنا 5/10/84)
50 ـ احمد رضا شیری روزنامه نگار و فعال سیاسی ساکن مشهد ، به اتهام اقدام علیه امنیت داخلی ، نشر اکاذیب و همکاری با رسانه های خارج از کشور در شعبه 7 دادگاه انقلاب اسلامی مشهد به 3 سال حبس تعلیقی محکوم شد. دوربین عکاسی و سایر وسایل که پیش از این در بازرسی از منزل وی توسط وزارت اطلاعات ضبط شده بود به نفع دولت مصادره گردید. (ادوارنیوز 15/10/84)
کتابهای توقیف شده :
51 ـ کتابهای « یک صد سالگی صادق هدایت در ایران و جهان » ، « یاد هدایت 83 » ، « تاریک خانه » ، « سگ ولگرد » و 10 عنوان دیگر از کتابهای هدایت جهت انتشار به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستاده شده ، ولی بیش از 8 ماه است که بلاتکلیف مانده اند و مجوز چاپ صادر نگردیده است . ( ایسنا 7/10/84 )
52 ـ کتابهای « گفت و آمدهایی در ادبیات ایران » ، « گفت و آمد هایی در شعر معاصر ایران » و « مسائل و مشکلات اجتماعی ایران » نوشته دکتر فریبرز رئیس دانا بیش از 9 ماه است جهت چاپ در انتظار مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسر می برند.( ایلنا 10/10/84 )
53 ـ کتاب « فقر و فحشاء » نوشته مسعود ده نمکی به علت اعتراض برخی از علما بدستور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف گردید. ماموران ارشاد با مراجعه به دفتر ناشر تمام نسخه های فیلم و زینک و کتابهای موجود را جمع آوری کردند. ( بازتاب 12/10/84 )
سایتهای توقیف شده :
54 ـ ماموران اداره اماکن نیروی انتظامی شهرستان خوی ، پس از بازرسی و بررسی تعدادی از کافی نتها را پلمب کردند. چند تن از کاربران اینترنتی عنوان کردند احتمال داده میشود کافی نتهایی که شرکت سرویس دهنده آنها کمتر اقدام به فیلترگذاری نموده و از سرعت بالایی برخوردارند و یا کاربران در استفاده از سایتهای خبری و سیاسی بیشتر از ضد فیلتر استفاده می کنند در راس لیست پلمب قرار گرفته باشند .(تبریزنیوز 1/10/84)
55 ـ بدستوراداره اماکن نیروی انتظامی شهرستان مراغه ، کافی نتهای این شهر از قبول مشتریان زن منع گشته اند.و بر روی درب تمامی آنها عبارت « بدستوراداره اماکن از پذیرش خواهران تا اطلاع ثانوی معذوریم » به چشم می خورد.(ادوار نیوز 17/10/84)
56 ـ بدستور مقامات حکومتی اداره مخابرات بخش « حقوق زنان » سایت آیت الله یوسف صانعی را فیلتر کرد. ( وبلاگ طنین سکوت 18/10/84 )
57 ـ بدستور دادستان کرج در راستای پیشگیری از جرایم سازمان یافته رایانهای 3 شرکت اینترنتی در کرج پلمب شدند. به گفته مهردادکرمی دبیر ستاد مقابله با جرائم اینترنتی بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی کلیه شرکتها باید این موارد را رعایت کنند: اخذ مجوز از وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات ، قانون فیلترینگ ، عدم استفاده و نگهداری از وسایل غیر مجاز ماهواره ای . ( مهر 26/10/84 )
58ـ بدستور مقامات حکومتی اداره مخابرات سایت خبری«انتخاب»را فیلترکرد.(انتخاب 28/10/84)
اخبار مربوط به فعالين سياسی ، فرهنگی
59 ـ جلسه تفسیر قرآن 400 نفره دکتر سید علی اصغر غروی عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران ، در اصفهان و نصر آباد بدستور اداره اطلاعات تعطیل شد. نماز جمعه نامبرده حدود چهار ماه قبل بدستور اداره اطلاعات تعطیل گردید.( ایلنا 3/10/84 )
60 ـ بدنبال جلوگیری مامورین امنیت پرواز هواپیما از پیاده شدن کارمند حامل نوار اولین برنامه تلوزیونی « صبا » در فرودگاه دوبی ، بهروز افخمی مدیر این تلوزیون ماهواره ای ( وابسته به حزب اعتماد ملی به رهبری مهدی کروبی ) اعلام کرد : بدستور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، وزارت اطلاعات و شورای عالی امنیت ملی فعالیت این تلوزیون در ایران ممنوع می باشد. وی ادامه داد : دریافتیم که نمی توانیم امکان فعالیت و امنیت شغلی خبرنگاران خود را مانند دیگر بنگاههای خبری در ایران تضمین کنیم ، لذا تعطیلی موقت فعالیتهای شبکه « صبا » را رسما اعلام می کنم . ( ایلنا 5/10/84 )
61 ـ اجلال قوامی ، سعید ساعدی ، مادح احمدی ، رویا طلوعی ، محمدصدیق کبودوند ، بهزاد خوشحالی ، امید احمدزاده و کیوان فرهمندی از روزنامه نگاران ، فعالین حقوق بشری و مدنی توسط « امت حزب الله کردستان ـ شاخه سنندج » تهدید به مرگ شدند. در بخشی از اطلاعیه صادره (این گروه وابسته به نهادهایامنیتی نظام) آمده است : « اکنون که نظام مقدس جمهوری اسلامی در مرحله حساسی قرار گرفته و دشمنان داخلی و خارجی در تلاش هستند تا به این عطیه الهی ضربه بزنند ، عده ای خائن و جیره خوار امریکا و انگلیس با نفوذ در مطبوعات و نهادهای به اصطلاح مدنی! از این طریق می خواهند پروسه استحاله و تغییر نظام را به پیش برند. ما خواهان برخورد جدی محاکم قضایی و انقلابی با عوامل مزدور ، محارب و مفسدفی الارض شناخته شده در منطقه را داریم و هشدار می دهیم که اگر با این عناصر برخورد انقلابی نشود،کردستان را از لوث وجود آنها پاک خواهیم کرد.(تبریز نیوز 25/10/84)
62 ـ مراسم بزرگداشت سالروز انتشار روزنامه « حقیقت » (منتشره در 9 دی 1300 )که قرار بود از سوی انجمن فرهنگی ـ حمایتی کارگران ( آوای کار ) در یک تالار خصوصی در حوالی خیابان ستار خان تهران برگزار شود با تهدید نیروهای امنیتی لغو گردید.( اخبار روز 20/10/84 )
63 ـ نیروهای امنیتی مستقر در فرودگاه مهرآباد از سفر شیرین عبادی و محمدعلی دادخواه از اعضای «کانون مدافعان حقوق بشر » جهت شرکت در جلسه اعلام موجودیت «انجمن حامیان حقوق بشر اصفهان » جلوگیری بعمل آوردند. ( نثرما 16/10/84 )
احضار فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی به دادگاهها
64 ـ هیمن محمودی شهروند اشنویه به اتهام تبلیغ برضد نظام و ارتباط با حزب دمکرات کردستان ایران جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب اورمیه به ریاست قاضی آقازاده احضار شد. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 7/10/84)
65 ـ سعید کلانکی ، حسن قیصری و امین کرد از فعالان سیاسی جهت محاکمه به شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران احضار شدند. ( ایلنا 19/10/84 )
66ـ محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار ، به علت شرکت در تحصن ، اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی تیر84 در مقابل دفتر مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، با شکایت رئیس دانشگاه توسط هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری محکوم شد. ( ایسنا 23/10/84 )
67 ـ محمود یگانلی نماینده اورمیه در دوره ششم مجلس شورای اسلامی ، به شعبه دوم بازپرسی کارکنان دولت احضارشد. ( ادوارنیوز 25/10/84 )
68ـ سعدی محمدی و محمد رحیمی از فعالان کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری در اداره اطلاعات شهرستان بانه به مدت 5 ساعت مورد بازجویی قرار گرفتند. ( پیام 28/10/84 )
محاکمه فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی :
69 ـ شهرام انصاری ، سعدی خادمی ، محی الدین آزادی ، فردین فرج پور ، صلاح الدین سعادت، بهاالدین شجاعی نژاد ، پیمان صدیقیانی ، عطاالله محمد زاده و نوزاد علایی از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی سقز در مرداد 84 ، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در شعبه اول دادگاه انقلاب سقز به ریاست قاضی طیاره محاکمه شدند
(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 6/10/84)
70 ـ رضا علیجانی ، تقی رحمانی ، هدی صابر و امیر طیرانی از فعالین ملی ـ مذهبی به اتهام تبلیغ علیه نظام ، تشکیل گروه غیر قانونی ، اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم با شکایت مدعی العموم برای آخرین بار در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران بصورت غیر علنی محاکمه شدند. ( ایسنا 7/10/84 )
71 ـ مهدی امینی زاده ، محمد رضایی ، میکائیل عظیمی و علی اصغر صادقی از اعضای موسسه سپهر اندیشه نوین به اتهام تشکیل گروه غیر قانونی ، تبلیغ علیه نظام ، اجتماع و تبانی و هدایت اعتراضات دانشجویی خرداد 82 با شکایت مدعی العموم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران برای آخرین بار بصورت غیر علنی محاکمه شدند.(ایلنا 7/10/84)
72 ـ به گفته رضا علیجانی از فعالین ملی ـ مذهبی ، نامبرده به همراه آقایان تقی رحمانی ، هدی صابر ، امیر طیرانی ، مهدی امینی زاده ، محمد رضایی ، میکائیل عظیمی و علی اصغر صادقی به اتهام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل سازمان غیر دولتی سپهر اندیشه نوین، اقدام علیه امنیت ملی از طریق هدایت و فرماندهی اعتراضات دانشجویی خرداد82 و اقدام علیه امنیت ملی از طریق ارتباط با ضد انقلاب خارج از کشور جهت تشکیل جبهه فراگیر برای سرنگونی جمهوری اسلامی ، در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران بصورت غیر علنی محاکمه می شوند. وی گفت : یکی از دوستان ما در کمیسیون اصل 90 مجلس حاضر شد و از فشارهایی که در دوران بازداشت برما رفته بود سخن گفت ، از جمله ضرب و شتم ، 54 ساعت اجبار به سرپا ماندن ، جلوگیری از خوابیدن ، اجرای اعدام مصنوعی ، تهدید به اعزام به یکی از بندها ی زندان جهت آزار جنسی و مسائل دیگری از جمله تهدید به پرونده سازی و وصل کردن به سازمان مجاهدین خلق ، علیجانی در ادامه گفت : این نوع شکنجه و فشار دوستان ما را بر دو راهی انتخاب بین عضویت در سازمان مجاهدین خلق و اعتراف به تحریک و اغتشاش قرار می داد که دوستان به اجبار شق دوم را انتخاب کردند. ( روز 8/10/84 )
73 ـ مصطفی توفیقی ، جعفر شریفی ، حسین زینتی ، آرام صوفی ، آرام ساطوری و رسول عینی از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی مرداد ماه در سقز ، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تخریب اموال دولتی بطور غیر علنی و بدون حضور وکیل مدافع در شعبه اول دادگاه انقلاب سقز محاکمه شدند. آرام صوفی و مصطفی توفیقی پس از 5 ماه حبس هریک با قرار وثیقه 15 میلیون تومانی از زندان آزادشدند. مصطفی توفیقی پیش از این به اتهام همکاری با احزاب سیاسی مخالف به مدت 11 سال در زندانهای سقز و سمنان بسر برده و اوایل سال جاری از زندان آزاد شده بود. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 27/10/84 )
دستگیری فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی :
74 ـ منصور اسانلو ، ابراهیم مددی ، داود رضوی ، علی زاد حسین ، اکبر یعقوبی ، رضا بوربور ، حمید رضا رضاییفر ، جواد کفایی ، ناصر غلامی ، یعقوب سلیمی ، مصطفی امیری ، جواد سیدوند ، صادق خندان ، امیر تاخیری ، رضا خانی ، سعید ترابیان، مرتضی کمساری ، رضا شهابی ، حمید زندی، علی قربانیان ، ارسلان زرگارنیا ، حسین مهدی خانی، حسین جوادی، مجید طلایی ، منصور حیات غیبی ، عباس نژند کودکی ، رضا ترازی ، غلامرضا میرزایی ، علی ابراهیمی ، صادق محمدی و... رهبران و اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به اتهام تشکیل سندیکای غیر قانونی و تلاش برای برهم زدن نظم عمومی از طریق اعتصاب بدستور سعید مرتضوی دادستان تهران و به حکم قاضی محدثبازداشت شدند. کارگران شرکت کننده در اعتصاب توسط مامورین امنیتی مورد توهین و ضرب و شتم قرار گرفتند. به استثنای منصور اسانلو دبیر سندیکا ، بقیه کارگران بازداشت شده آزاد شدند. آقای اسانلو دچار بیماری شدید قلبی و چشمی است و قرار بوده هفته گذشته تحت عمل جراحی چشم قرار بگیرد. ( ادوار نیوز و اخبار روز 1تا 7 / 10 84 )
75 ـ وزیر قادری ، واحد اشرف پور ، فرهاد فتاحی ، محمدرضا رامینه ، اردلان رامینه ، سراج قاسمی ، اشکان احمدی و تعدادی دیگر از اهالی شهرستان باینگان به اتهام فعالیتهای تبلیغاتی برای حزب دمکرات کردستان ایران ، توسط نیروهای امنیتی و ماموران اداره اطلاعات کرمانشاه در دو مرحله دستگیر شده اند. هیچگونه اطلاعی از محل بازداشت و نگهداری آنها در دست نیست . (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 11/10/84)
76 ـ دو نفر از کارگران شرکت ریسندگی و بافندگی « پوشینه بافت » قزوین در مقابل استانداری قزوین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. مدیریت شرکت « پوشینه بافت » 8 ماه است که حقوق 800 کارگر این شرکت را پرداخت نکرده است کارگران برای اعتراض در مقابل استانداری تجمع کرده بودند. ( ایرنا 18/10/84 )
77 ـ احمد وطمانی اهل روستای « شیوه جو » از توابع شهرستان مهاباد ، به اتهام داشتن پرچم کردستان و شرکت در اعتراضات مردمی تابستان سال جاری ، توسط نیروی امنیتی دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل گردید. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 20/10/84)
فعالين سياسی ، فرهنگی : بازجويی و تفهيم اتهام
78ـ خانم سروه کامکار عضو کمیته زنان سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ،از سوی حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران در خیابان طالقانی مهاباد ربوده و مورد ضرب و شتم قرار گرفت. به گفته خانم کامکار ماموران مداوم فحشهای رکیک و زشت بر زبان می آوردند. چشمان اینجانب را بسته و به مکان نامعلومی بردند. در آنجا با کشیدن موهای سرم ، پیچاندن دستها و ... مورد شکنجه قرار گرفتم .(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 21/10/84)
79 ـ یوسف مولایی وکیل دادگستری به اتهام نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی در شعبه 6 دادسرای کارگنان دولت مورد بازجویی قرار گرفت. ( ایسنا 5/10/84 )
فعالين سياسی ، فرهنگی : احکام صادره شده توسط دادگاه ها
80 ـ جواد عباسی معلم و فعال سیاسی شهرستان سلماس ، به اتهام تجزیه طلبی و ارتباط با گروههای پان تورکیست به حکم دادگاه انقلاب خوی ، به 6 ماه حبس قطعی محکوم و روانه زندان شد. (کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان 1/10/84 ) عباسی نیاز فوری به عمل جراحی در ناحیه گلو دارد . با وجود ناراحتی و نیاز فوری او به عمل جراحی هنوز مسئولان زندان اقدامی برای انتقال عباسی به بیمارستان انجام نداده اند. ( ادوارنیوز 27/10/84 )
81 ـ هدایت ذاکر معلم و از فعالان حرکت ملی آذربایجان به اتهام تجزیه طلبی به حکم دادگاه انقلاب تبریز به یک سال حبس محکوم و روانه زندان گردید. حقوق ماهیانه نامبرده از طرف آموزش و پرورش قطع گردیده است. میر اژدر حسینی به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه اول بازپررسی دادگاه شهرستان مرند تفهیم اتهام شد. علی حسین زاده دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز به اتهام تبلیغ علیه نظام جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب مرند احضار شد. سید جواد موسوی به اتهام حضور در تجمع غیرقانونی بزرگداشت دکتر محمد تقی زهتابی از قربانیان قتلهای زنجیره ای جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب اورمیه احضار گردید. (کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان 7/10/84 )
82 ـ حشمت الله طبرزدی در شعبه هفتم هیئت تشخیص دیوان عالی کشور به 7 سال حبس تعزیری محکوم شد. نامبرده به اتهام تشکیل جبهه دمکراتیک وتوهین در دادگاه بدوی به حکم شعبه 26 دادگاه انقلاب به 14 سال حبس تعزیری محکوم شده بود. طبرزدی تاکنون با احتساب حبس های گذشته بیش از 5 سال و چند ماه است که در زندان بسر می برد.
( ایلنا 12/10/84 )
83 ـ حجت اسلام عبدالعزیز عظیمی قدیم به اتهام تخلف از حکم دادگاه ، فعالیت به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام و هتک حیثیت روحانیت در دادگاه روحانیت تبریز به ریاست قاضی اسماعیلی به 15 ماه حبس تعزیری ، ده سال محرومیت از پوشیدن لباس روحانیت ، پنج سال ممنوعیت خروج از کشور و پنج سال منع اقامت در استانهای زنجان ، اردبیل ، آذربایجان غربی و شرقی محکوم گردید.(کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان 13/10/84 )
84 ـ غفور محمدی عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ، به اتهام ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان « پژاک » محاکمه و به زندان محکوم گردید. خانم شیلان اورمیه ای به اتهام عضویت در « پژاک » دستگیر و مورد شکنجه قرار گرفت . وی به 5 سال زندان و تبعید به زندان مراغه محکوم شد. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 15/10/84 )
85 ـ سلیمان پاک مینا 33 ساله اهل روستای « سوجه » از توابع شهرستان اشنویه به اتهام ارتباط با حزب دمکرات کردستان ایران به سه سال حبس در زندان دریا محکوم شد. نامبرده پس از تحمل حدود 8 ماه زندان با قرار وثیقه 30 میلیون تومانی در 6 دی از زندان آزاد شده بود.
( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 25/10/84 )
86 ـ علیرضا علوی تبار از فعالین سیاسی به علت نوشتن مقاله ای تحت عنوان « نظامی گری و عواقب آن » به اتهام توهین به مسئولان نظام با شکایت مدعی العموم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به 15 ماه حبس تعلیقی محکوم شد. ( ایلنا 27/10/84 )
87ـ محسن آرمین عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ، به اتهام توهین با شکایت علی امامی راد نماینده کوهدشت در مجلس ششم در شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان تهران به پرداخت 300 هزار تومان جزای نقدی محکوم شد.(ایلنا 27/10/84 )
88 ـ لقمان مهری 28 ساله از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی مردادماه در سقز ، به اتهام ارتباط با حزب کمونیست ایران ، حضور در اغتشاشات مردادماه سقز،تهیه و توزیع بطری آتشزا ، تردد در نقاط مختلف شهر با پای پیاده و موتور سیکلت ، مطلع شدن از اعتراضات مردمی از طریق رادیوهای فردا ، آمریک و حزب کمونیست طبق اعترافات دیگر متهمان و سرانجام بدلیل عضویت برادر و دایی ایشان در حزب کمونیست ایران در دادگاه انقلاب سقز به 5 سال حبس تعزیری محکوم گردید. وی با قرار وثیقه 25 میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود . نامبرده بر اساس حکم دیگری که از سوی شعبه 1159 مجتمع قضایی دریافت نموده به اتهام شرکت در تجمع حمایت از زنان در خردادماه سال جاری به 6 ماه حبس تعزیری و 25 ضربه شلاق محکوم شده است . افشین محمدی 22 ساله از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی مردادماه در سقز ، به اتهام شرکت در اغتشاش و حضور در میدان شهدا در دادگاه انقلاب سقز به 2 سال حبس تعزیری محکوم گردید. وی با قرار وثیقه 15 میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود . ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 27/10/84 )
اخبار مربوط به زندانيان سياسی :
89 ـ محمد ویسی و اکبر سنجابی از زندانیان سیاسی زندان دیزل آباد کرمانشاه ، در حمایت از اعتصاب غذای زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر اعلام اعتصاب غذا نمودند. گفتنی است که تعدادی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر همچون بهروز جاوید تهرانی،اسد شقاقی و حجت زمانی از 6 هفته پیش در اعتصاب غذا بسر می برند.
(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی1/10/84)
90 ـ حشمت الله طبرزدی از زندانیان سیاسی زندان اوین طی نامه سرگشاده ای خطاب به محمود هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه نوشت : از سال 1378 تاکنون بیش از 700 شبانه روز در سلول انفرادی به ابعاد یک متر در دو متر زندگی کرده ، ساعتها زیر فشار روحی بازجوها بوده است . از سال 1373 تاکنون همواره زیر فشارهای روحی و جسمی دستگاه قضایی ، امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی بوده بگونه ای که امنیت او و خانواده اش سلب و بارها مورد ضرب و شتم و بازداشت قرار گرفته است.( جبهه دمکراتیک ایران 1/10/84 )
91 ـ خانم معصومه شفیعی همسر اکبر گنجی روزنامه نگار زندانی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: همسر وی 112 روز است که در « گوانتاناموی امنیتی اوین » ( انفرادی 2 الف ) در شرایطی بسیار سخت بسر می برد. وزن ایشان به 50 کیلو گرم ، فشار خونش 7 روی 5 و دستانش بسیار یخ بود . او همچنان از نظر غذایی و دارویی و مخصوصا غذایی در شرایط بسیار سختی بسر می برد . بیم آن می رود که این محدویت شدید غذایی حادثه ناگواری را موجب شود ، جهان بداند که این یک مرگ تدریجی و بی صدا است ، آنقدر از او مترسند ، در واقع از اعمال ننگین خود می هراسند، که حاضر نیستند کسی او را ببیند و خبری از شرایط ناگوار او به بیرون درز کند.( ادوارنیوز 4/10/84 )
92 ـ اسد شقاقی ، بهروز جاوید تهرانی، افشین باایمانی ، ولی الله فیض مهدوی ، حیدر نوری ، یاسر مجیدی ، امیرحسین حشمت ساران ، ارژنگ داودی ، حجت زمانی ، مهرداد لهراسبی ، علیرضا کرم خیرآبادی ، علی صالحی ، عمر امامی ، محمد مرادی ، مصطفی حسینی ، محمد رضا کریمی ، والی دروی و عبدالرضا رجبی خنجری از زندانیان سیاسی در زندانهای گوناگون با خواسته هایی همچون تشکیل کمیته حقیقت یاب برای بررسی عملکرد نظام در 27 سال گذشته از سوی نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر ، اعتراض به شرایط حاکم بر زندان و عدم تفکیک جرایم در اعتصاب غذا بسر می برند.
(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی و رادیو فردا 7 و 8 / 10/84 )
93 ـ مصطفی جوکار 54 ساله ، روزنامه نگاری که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و نشر اکاذیب مدت یکسال است که در بند 350 زندان اوین در وضعیت بلاتکلیفی بسر می برد ، برای چهارمین بار دچار حمله شدید قلبی شده و به بیمارستان مدرس تهران منتقل گردید. پزشکی قانونی برای وی 4 ماه مرخصی استعلاجی توصیه کرده ، ولی مسئولین زندان از دادن مرخصی به وی خود داری کرده اند.(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی 11/10/84 )
94 ـ معصومه دهقان همسر عبدالفتاح سلطانی در نامه ای به محمود هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه نوشت : مدت 160 روز از بازداشت موقت و غیر قانونی همسرش می گذرد ولی همچنان وکلای وی اجازه ملاقات و مطالعه پرونده ایشان را ندارند. خانم دهقان محاکمه علنی و عادلانه عبدالفتاح سلطانی را خواستار شد. ( ایلنا 12/10/84 )
95 ـ بینا داراب زند از زندانیان سیاسی زندان اوین ، به اتهام اخلال در نظم زندان رجایی شهر و توهین به مقامات زندان در شعبه 2 دادیاری ناحیه 23 تهران تفهیم اتهام شد.
(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی12/10/84)
96 ـ شیرین عبادی ، محمد سیف زاده ، فریده غیرت و علی نجفی توانا وکلای مدافع عبدالفتاح سلطانی صدور قرار وثیقه 800 میلیون تومانی برای آزادی وی را سنگین و بی تناسب توصیف کردند. وکلای آقای سلطانی اعلام کردند: اولین پیامد این مقدار وثیقه تمدید قراربازداشت است ، چون می دانیم که خانواده سلطانی قدرت تامین 800 میلیون تومان وثیقه معادل 900 هزار دلار را ندارند. ( ایسنا 23/10/84 )
بازداشتهای دستجمعی :
97 ـ به گفته محمد حسن قبادی معاون انتظامی پلیس مازندران ، در ماه گذشته بیش از 1196 خودرو کنترل ، 69 خودرو متوقف و 90 نفر زن و مرد دستگیر شدند. وی افزود با کاروان های جشن عروسی بشدت برخورد می شود. ( فارس 23/10/84 )
98 ـ به گفته سردار رضا زارعی فرمانده نیروی انتظامی استان تهران ، در جریان اجرای طرح « ارتقای ضریب امنیت اجتماعی » در تهران طی سه مرحله 15000 نفر به جرائم مختلف دستگیر شدند و 2000 نفر به اتهام اراذل و اوباش روانه زندان شدند. وی افزود طی 9 ماه گذشته بیش از 19000 معتاد در تهران دستگیر شده اند. ( آفتاب یزد 28/10/84 )
99 ـ سرهنگ سید علی نقی علوی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت: در دومین روز از برگزاری طرح امنیت اجتماعی 203 نفر از افراد سابقه دار دستگیر شدند. ( نثرما 30/10/84 )
100ـ فرماندهی نیروی انتظامی استان سمنان گفت : در جریان اجرای طرح امنیت اجتماعی 41 نفر به اتهام اراذل و اوباش ، 79 زن به اتهام بدحجابی و 177 نفر بخاطر آلودگی صوتی دستگیر شدند. درپائیز امسال 596 نفر به عنوان مزاحم خیابانی دستگیر شدند.
(فارس 30/10/84)
محکومين به اعدام :
101 ـ تقی به جرم قتل محمد رضا به حکم دادگاه اصفهان و با تائید شعبه اول دیوان عالی محکوم به اعدام گردید. ( همشهری 1/10/84 )
102 ـ جاسم چک به جرم قتل مجتبی «ز» به حکم دادگاه شیراز و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (کیهان 3/10/84)
103 ـ اسکندر « م » معروف به عباسی ، جمشید « ع » و برادرش به اتهام سرقت مسلحانه ، قتل و تجاوز به عنف در شعبه اول دادگاه انقلاب ساری و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شدند. ( جمهوری اسلامی 4/10/84 )
104ـ محمد 22 ساله به جرم قتل پسر دائی اش بنام اکبر در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی محکوم به اعدام شد. (شرق4/10/84)
105 ـ عقیل 60 ساله به جرم قتل همسرش زهرا در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 32 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (همشهری4/10/84)
106 ـ شمیلا (دل آرا ) دارابی 19 ساله به اتهام قتل مهین 65 ساله در شعبه 107 دادگاه ویژه اطفال رشت به ریاست قاضی جاویدنیا و با تائید شعبه 33 دیوان عالی کشورمحکوم به اعدام شد. نامبرده در زمان وقوع جرم 17 ساله بوده است. سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای نسبت به این حکم اعتراض کرده و قرار است وی مجددا محاکمه شود ( ایران 10/10/84 )
107 ـ ابوالفضل 26ساله به جرم قتل قاسم 22 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد. (شرق11/10/84)
108 ـ عبدالرضا به جرم قتل مجید در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (شرق13/10/84)
109 ـ عباس به جرم قتل رقیه در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 39 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (اعتماد 15/10/84)
110 ـ افسانه 22 ساله و دو نفر از این افراد احمد 29 ساله ، محمد جواد 23 ساله و ابوالفضل 23 ساله به جرم قتل « ح ـ م » 30 ساله در شعبه دوم دادگاه کیفری قزوین محکوم به اعدام شدند.(کیهان 15/10/84)
111 ـ نازنین 17 ساله به جرم قتل یوسف باقری در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد.( ایران 17/10/84 )
112 ـ بهمن 50 ساله به جرم قتل همسرش شهلا در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (شرق18/10/84)
113 ـ حسن قلی 27 ساله به جرم قتل خیرالله 25 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 32 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (شرق18/10/84)
114 ـ فرهاد « الف » 36 ساله به جرم قتل برادرش فرزاد 25 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 37 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد.(همبستگی18/10/84)
115 ـ اعظم فریاد قره شیران 35 ساله به جرم مباشرت در قتل همسرش عبدالله رنجبر در سال 76 به حکم قوه قضائیه محکوم به اعدام شد. اعظم در سن 15 سالگی مجبور به ازدواج با عبدالله شده ، همسر وی معتاد بوده و قادر به تامین هزینه او و سه فرزندش نبوده است . مقتول همسر خود را به فحشاء وادار کرده بود. ( زنان ایران 19/10/84 )
116 ـ صادق به جرم قتل همسرش پرستو در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (همشهری19/10/84)
117 ـ سعید محمد 54 ساله تبعه افغانستان به جرم قتل همسرش غنچه گل در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیزمحمدی محکوم به اعدام شد.(شرق25/10/84)
118 ـ محمد 21 ساله به جرم قتل همسرش در دادگاه جنایی تهران و با تائید شعبه 37دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (همشهری25/10/84)
119 ـ مرتضی24 ساله به جرم قتل پسر خالهاش احمد در شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد. (همشهری25/10/84)
120 ـ آرش به جرم تجاوز به عنف و سرقت در شعبه 102 دادگاه جزایی اصفهان به ریاست قاضی امیر عزیزی محکوم به اعدام شد. (همشهری27/10/84)
قتل مردم توسط نیروهای انتظامی و امنیتی :
121 ـ محمود مرگه دریژی 30 ساله از کاسبکاران منطقه مریوان براثر ضرب و شتم نیروی انتظامی به قتل رسید. ( پیام 4/10/84 )
122 ـ جوان 19 ساله ای بنام کامران که به همراه نامزدش به کوههای اراک رفته بود توسط یک مامور مبارزه با منکرات نیروی انتظامی بنام ابوالفضل «ر» با ضربات چاقو به قتل رسید و نامزدش مورد تجاوز قرار گرفت . (ایران 14/10/84 )
احکام اجرا شده اعدام توسط دادگاهها :
123 ـ محمد رضا نودهی ، مرتضی قلعه نوی و هادی استیری به اتهام تجاوز و زنای به عنف به حکم شعبه 101 دادگاه کیفری سبزوار و با تائید دیوان عالی کشور در استادیوم ورزشی سبزوار در ملاء عام به دار آویخته شدند. ( خراسان 30/9/84 )
124 ـ عزیز خلکانی اهل یکی از روستاهای توابع شهرستان سردشت به اتهام قتل یک مامور وزارت اطلاعات پس از تحمل 9 سال و 4 ماه زندان بدستور قوه قضائیه در زندان اورمیه به دار آویخته شد. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 1/10/84 )
125 ـ فرهاد صالح پور 19 ساله به جرم قتل محرم به حکم قوه قضائیه در زندان شهرستان سقز به دار آویخته شد. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 6/10/84 )
126 ـ مسعود شوکه 37 ساله اهل یکی از روستاهای توابع شهرستان سردشت به اتهام قتل یک مامور وزارت اطلاعات پس از تحمل 9 سال و 4 ماه زندان بدستور قوه قضائیه در زندان اورمیه به دار آویخته شد. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 13/10/84 )
127 ـ نعیم عبدالله « خ » معروف به رحیم و جلیل « ح » معروف به جنادله به جرم محاربه از طریق سرقت مسلحانه به حکم شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز و با تائید شعبه 32 دیوان عالی کشور در منطقه سه راه تپه ، جنب ترمینال در ملاء عام به دار آویخته شدند. (اعتماد8/10/84)
128 ـ بهروز به جرم قتل چراغعلی و جواهر به حکم قوه قضائیه در میدان اصلی شهر مسجد سلیمان در ملاء عام به دار آویخته شد. ( ایران 17/10/84 )
129 ـ اسماعیل ، معصومه ، غلامحسین و دو نفر دیگر به جرم قتل فاطمه ، ابراهیم ، عماد و مهدی به حکم شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور در زندان اوین تهران به دار آویخته شدند. ( اعتماد ، ایران ، همشهری ، فارس 28/10/84 )
صدور احکام قصاص :
130 ـ یک مرد 32 ساله به اتهام سرقتهای تعزیری در شعبه 1156 دادگاه عمومی تهران محکوم به قطع دست شد.( ایران 12/10/84 )
ـ افشین «ر » به اتهام سرقت در شعبه اول دادگاه انقلاب ساری و با تائید دیوان عالی کشور به قطع انگشتان دست محکوم شد. ( جمهوری اسلامی 4/10/84 )
اخبار اجتماعی
131 ـ به گفته فرهاد صدر مدیرکل سیاستگذاری حمایتی و امدادی وزارت رفاه و تامین اجتماعی ، در شش ماه اول سال جاری 3654 کودک خیابانی در تهران جمع آوری شده اند.از این تعداد 982 نفر دختر و 2672 نفر پسر بوده اند. ( مهر 4/10/84 )
132 ـ بهار 15 ساله ، الهه 16 ساله و مرضیه 17 ساله در زندان بند نسوان سنندج بسر می برند. بند زندان زنان سنندج فقط یک سالن بزرگ ، تیره و تاریک است . دیوارهای سالن بلند و به رنگ سبزتیره است . هیچ پنجره ای ندارد ، جز هواکشی که در وسط سقف تاریک سالن خودنمایی می کند. ( کانون زنان ایران 4/10/84 )
133 ـ به گفته معاون امور هماهنگی و تندرستی اداره آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی ، بیش از نیمی از 130 هزار دانش آموز این استان دچار سوء تغذیه هستند . وی با اشاره به فقر مالی خانواده ها ، عدم وجود اشتغال و منابع در آمدزا گفت : سوء تغذیه باعث اختلالاتی در امر یادگیری کودکان می گردد و بر اساس تحقیقات انجام شده یکی از عوامل افت تحصیلی در بین دانش آموزان است . ( مهر 30/10/84 )
134 ـ به گفته عباس جمالی وکیل مدافع شیرکوه امینی 27 ساله دانشجوی پیام نور که در آبان ماه سال جاری براثر تیراندازی نیروی انتظامی در مهاباد به قتل رسید : دادسرای انتظامی قتل « عمد » را « شبه عمد » دانسته و اقدام به صدور قرار وثیقه 27 میلیون تومانی نموده و متهم با تامین قرار آزاد شده است . وکلای مدافع این دانشجوی مقتول خواستار ارجاع پرونده به دادگاه های عمومی شهرستان محل وقوع قتل عمد و تشدید قرار صادره از سوی بازپرس شدند. ( تبریز نیوز 13/10/84 )
ihrnena@gmail.com 20/1/2006
30/10/1384
فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی
انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا : FaalanHRC@yahoo.ca
hoghoghebashar@rahaeii.com انجمن مدافعین حقوق بشر و دمکراسی در ایران – فرانسه
اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ایران – واشنگتن – آمریکا : adhri1@yahoo.com
انجمن مدافعين حقوق بشر در ايران ـ بلژيک : kanon253@hotmail.com
info@vzvmiran.de :کانون دفاع از حقوق بشر در ایران - آلمان
shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ایرانی در آلمان :
kdaddih@hotmail.com : کانون دفاع ازدمکراسی در ایران– هلند
info@komitedefa.org : کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – سوئد
defendhriran_ca@yahoo.com :کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – کالیفرنیا – آمریکا
noranali2003@yahoo.noکمیته نوران ( کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – نروژ) :
yebarak@yahoo.ca : سازمان ایرانیان غرب کانادا – ونکور – کانادا
demokrasi9@yahoo.comکمیته دفاع از آزادی و دمکراسی در ایران – اطریش :
mnrecht@hotmail.com فعالین ایرانی حقوق بشر- سوئیس:
کميته اتحاد برای دمکراسی در ايران ـ ايتاليا : updi@libero.it
kupg_iran@yahoo.de کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین:
info@irantestimony.com : Irantestimony - فعالان دفاع از حقوق بشر
گزارش ماهانه ( دی 1384 ) در مورد نقض گسترده ، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ايران
نهادهای مدافع حقوق بشر !
ايرانيان مدافع حقوق بشر !
در اين گزارش بخش بسيار کوچکی از موارد نقض حقوق بشر در ايران را که توسط اين شبکه گرد آوری شده است به اطلاع می رسانيم :
بین المللی :
1ـ دبیرکل کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های آزاد کارگری طی نامه ای خطاب به سازمان جهانی کار و محمود احمدی نژاد رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران خواستار آزادی فوری تمامی دستگیر شدگان عضو سندیکای اتوبوسرانی تهران شد. در این نامه آمده است : آقای رئیس جمهور ، کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های آزاد کارگری و اعضای آن در سراسر جهان ادامه آزار و اذیت اعضای اتحادیه شرکت واحد و تمام فعالین اتحادیه ای سرکوب شده در ایران را شدیدا محکوم می کنند . حق عضویت در اتحادیه و حق تشکیل سازمان مستقل کارگری از حقوق پایه ای کارگری است که تحت حمایت کنوانسیونهای سازمان جهانی کار که برای جمهوری اسلامی ایران لازم الاجرا هستند ، قرار دارد. اما دولت کشور شما دائما در حال نقض این حقوق است . ( پیک ایران 7/10/84 )
2 ـ دیوید کاکرافت دبیر کل فدراسیون بین المللی کارگران ترانسپورت با بیش از پنج میلیون عضو از در 142 کشور طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد نوشت: به شما اصرار می کنیم تا منصور اسانلو را فورا آزاد کنید و کلیه اتهامات علیه او را لغو کنید . همچنین از شما می خواهیم تمام فشارها ی موجود بر سندیکا فورا متوقف گردند.
( اتحادیه بین المللی در حمایت از کارگران ایران 17/10/84 )
3 ـ اینگر ساندبرگ رئیس شعبه بین الملل اتحادیه های کارگری نروژ طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد نوشت : از طرف کنفدراسیون اتحادیه های کارگری نروژ که 850 هزار کارگر را نمایندگی می کند از شما می خواهیم که آقای منصور اسانلو رئیس اتحادیه رانندگان اتوبوسرانی تهران را آزاد کنید . ما عمیقا از تداوم اذیت و آزار و حمله به رهبران اتحادیه ای و کارگران در ایران متاسفیم . آقای رئیس جمهور! ایران عضو سازمان جهانی کار است بنابراین دولت شما مجبور است آزادی تجمع و حق تشکل و اعتصاب را به رسمیت بشناسد و رعایت کند . اتحادیه های کارگری نروژ از شما می خواهد که فورا به فشارهای روزمره بر حقوق اتحادیه ای و آزادیها را خاتمه دهید. ( پیک ایران 20/10/84 )
4 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار فراخوانی ، از فعالین خود در سراسر جهان در خواست کرد برای آزدی منصور اسانلو از زندان فورا اقدام کنند. در این فراخوان آمده است منصور اسانلو ، رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از 22 دسامبر در بند 209 زندان اوین در تهران در بازداشت بسر می برد . وی بدلیل فعالیتهای مسالمت آمیز کارگری خود بازداشت شده است . به منصور اسانلو اجازه دسترسی به وکیل داده نشده است . گزارشات حاکی از آن است که وی ممکن است در معرض اتهاماتی از قبیل ارتباط با گروههای اپوزسیون ایرانی در خارج از کشور و تحریک به شورش مسلحانه علیه دولت قرار داشته باشد. در ادامه آمده است : ایران عضو پیمان جهانی حقوق مدنی و سیاسی است ، که بند 22 آن اظهار می دارد ، هر فردی آزادانه حق دارد با دیگران همبستگی داشته باشد ، که شامل تشکیل اتحادیه صنفی برای دفاع از منافع مشترک است . (ادوارنیوز 22/10/84)
5 ـ اولا هوفمن نماینده حزب چپ در پارلمان سوئد طی نامه ای خطاب به وزیر امرخارجه سوئد نوشت : در دفاع از حقوق انسانی و دمکراتیک انجام فعالیتهای سندیکایی ، برای منصور اسانلو و دیگر کارگران ایرانی می خواهید چکار کنید. ( حزب چپ سوئد 27/10/84 )
6 ـ سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش سالانه خود در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام کرد : دیده بان حقوق بشر با اشاره به بستن مطبوعات و زندانی کردن خبرنگار ان و روزنامه نگاران سیستماتیک بودن سرکوب آزادی بیان و عقیده را مورد توجه قرار می دهد و می گوید در نتیجه این سرکوبها روزنامه های مستقل بسیار معدودی باقی مانده اند و آنها نیز در خود سانسوری شدیدی هستند . بسیار ی از نویسندگان و روشنفکران یا از کشور خارج شده اند ، یا در زندان هستند و یا از انتقاد دست کشیده اند. مقامهای ایرانی در طی سال 2005 وب سایتها و خبرنگاران اینترنتی را به منظور جلوگیری از انتقال اخبار و اطلاعات از طریق شبکه اینترنت مورد هدف خود قرار داده اند. قوه قضائیه از سپتامبر تا نوامبر 2004 بیش از 20 وبلاگ نویس و روزنامه نگار اینترنتی را حبس و شکنجه کرده و در سلولهای انفرادی طولانی مدت قرار داده است. در این گزارش گفته می شود قضات در ایران اغلب اعترافات اجباری را می پذیرند. مسئولین از انفرادیها ی طویل المدت که اغلب در سلولهای زیر زمینی صورت می گیرند برای گرفتن اعترافات اجباری ( که بطور ویدئویی ضبط می شوند) و نیز اخذ اطلاعات مربوط به همکارانشان استفاده می کنند. ( بی بی سی 28/10/84 )
7 ـ زوئه ژه نو نماینده حزب سبزها در پارلمان بلژیک طی نامه ای خطاب به سفیر ایران نوشت : بدینوسیله می خواهم مراتب نگرانی خود را نسبت به شرایط ناگوار حقوق بشر در ایران به ویژه وضعیت سلامتی آقای منصور اسانلو اعلام نمایم . وی خواستار معالجه ، دسترسی به وکیل و آزادی رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران شد.(ادوارنیوز 29/10/84)
8 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای خواستار لغو حکم اعدام نازنین 17 ساله ، و دلارا دارابی 19 ساله شد. خانم روت یوتنر ، کارشناس مسائل ایران در شاخه آلمان سازمان عفو بین الملل گفت : ایران با اعدام نوجوانان به گونه ای شرم آور وظایفی را که با امضای تعهدنامه های بین المللی باید به آن عمل کند زیر پا می گذارد. طبق اطلاعات جمع آوری شده توسط سازمان عفو بین الملل از سال 1990 تا کنون دست کم 18 نوجوان اعدام شده اند . تنها در سال 2005 دست کم 8 نفر که به هنگام ارتکاب جرم نابالغ بودند اعدام شدند. دو تن از این 8 نفر هنگام اعدام کمتر از 18 سال داشتند. ( دویچه وله 29/10/84 )
توقیف نشریات دانشجویی :
9 ـ نشریه دانشجویی « سخن تازه » به مدیر مسئولی سلمان سیما به اتهام سوء استفاده از تریبون نشریه ، دعوت به تحصن ، ایجاد اختلاف مابین اقشار جامعه ، تشویق افراد و گروهها به ارتکاب اعمالی علیه امنیت و منافع جمهوری اسلامی به حکم شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی جنوب تهران توقیف گردید. ( ایلنا 3/10/84 )
10 ـ نشریه دانشجویی « گزینه 11» به حکم هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه رجایی تهران برای مدت سه ماه توقیف گردید.(ایسنا 5/10/84)
11 ـ نشریه دانشجویی « تخته سیاه » که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان منتشر می شد ، بدستور هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه توقیف گردید. ( ادوار نیوز 23/10/84 )
12 ـ بدستور هیئت نظارت بر تشکلهای دانشجویی ، انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان ، دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، دانشگاه رجایی ، دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی ممنوع الفعالیت شدند. ( ادوار نیوز 25/10/84 )
دانشجويان : محاکمات
13 ـ امیر رعیت نظری دانشجوی دانشگاه تهران به اتهام اقدام علیه امنیت ملی با شکایت مدعی العموم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. ( ایسنا 19/10/84 )
دانشجويان : احکام صادره شده توسط دادگاهها
14 ـ سعید اردشیری ، رضا دلایی میلان و حسین خدایاری دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان به اتهام اقدام برضد امنیت داخلی کشور از طریق تحریک دیگران علیه نظام و اغتشاش در شعبه اول دادگاه انقلاب کرمان به ترتیب به یکسال حبس و متهمین ردیف دوم وسوم هرکدام به پنج ماه حبس تعلیقی محکوم شدند.( ایلنا 17/10/84 )
دانشجويان : احکام صادره شده توسط کمیته های انضباطی
15 ـ عباس حیکم زاده دانشجوی دانشگاه امیر کبیر و سردبیر نشریه دانشجویی « واژه » به اتهام اخلال ، وقفه و مزاحمت در اجرای برنامه های دانشگاه به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم تعلیق از تحصیل بدون احتساب سنوات محکوم گردید.( ایلنا 4/10/84 )
16 ـ عابد توانچه عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر و مدیر مسئول نشریه دانشجویی « شاخه نبات » به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم تعلیق از تحصیل محکوم شد .( ادوار نیوز 5/10/84 )
17 ـ محمد امین مهدوش عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان ، از نویسندگان نشریه دانشجویی « معرفت » به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد. ( ایسنا 10/10/84 )
18 ـ امین قلعهای و احمد میرزایی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان، به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند.(ایسنا 10/10/84)
19ـ علیرضا مقصودی رئیس بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس به علتمنتشر کردن نشریه دانشجویی « تلنگر » با موضوعیت عدالت خواهی ، به اتهام افتراء و نشراکاذیب به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم تعلیق از تحصیل محکوم شد.(بازتاب 12/10/84 )
20ـ قریب سجادی عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران به اتهام اخلال در نظم ، به حکم کمیته انضباطی این دانشگاه به یک ترم محرومیت موقت از تحصیل محکوم گردید. ( ایسنا 14/10/84 )
21 ـ آرش خاندل ، سیامک نادعلی و محمدجواد درودکشان از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان به اتهام اخلال در نظم دانشگاه به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به سه ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند .( ادوار نیوز 23/10/84 )
22 ـ محسن سهرابی عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر ، به اتهام اهانت به یکی از مسئولان دانشگاه به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم تعلیق از تحصیل محکوم شد .( ایلنا 27/10/84 )
23 ـ امیر رضا اردلان دانشجوی دانشگاه آزاد شهرضا ، به اتهام فعالیتهای سیاسی و همکاری با گروهای غیر قانونی و مخالف حکومت بدستور نیکپور مسئول دانشجویی اداره اطلاعات شهرضا ، نیروهای امنیتی از ورود وی به دانشگاه و جلسه امتحان جلوگیری بعمل آوردند. نامبرده توسط نیروهای ضد شورش نیروی انتظامی بازداشت و به اطلاعات ناجا منتقل و پس از ساعاتی آزاد گردید. (ادوارنیوز 21/10/84 )
دانشجویان :احضار به کمیته های انضباطی
24 ـ سجاد نیکنام دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اورمیه برای چهارمین بار در دو هفته گذشته به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شد .(ایسنا 5/10/84 )
25ـ محمد مهدی احمدی ، نادر دیناری و روح الله زالی مقدم از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شدند .( ادوار نیوز 10/10/84 )
26 ـ به گفته دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اورمیه بیش از 50 دانشجوی عضو انجمن اسلامی دانشجویان ، شورای صنفی دانشجویان و سایر دانشجویان به کمیته انضباطی احضار شده اند.(ایسنا 20/10/84 )
دانشجویان :احضار به دادگاه
27 ـ پرونده محمد مباشری دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف به اتهام اقدام علیه امنیت کشور از دادگاه عمومی استهبان به دادگاه انقلاب این شهرستان ارجاع شد.(ایسنا 5/10/84)
28ـ فرید هاشمی دانشجوی دانشگاه تهران به علت شرکت در اعتراضات دانشجویی خرداد82 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران احضار شد. نامبرده به علت عضویت در هیئت موسس « جامعه دمکراتیک دانشجویان دانشگاه تهران » به کمیته انضباطی دانشگاه احضار گردید.( ادوار نیوز 11/10/84 )
29 ـ پیمان عارف دانشجوی دانشگاه تهران به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران احضار شد. ( ایلنا 18/10/84 )
30ـ ریحانه پورغنی مدیر مسئول نشریه دانشجویی توقیف شده « قیزیل اوزن » ، معرفت الله فضلی مدیر مسئول نشریه دانشجویی«زنگان سوزلری» و یاشار حکاک پور مراغی دانشجویان دانشگاه زنجان توسط نهادهای امنیتی احضار و تهدید شده اند.(ادوارنیوز 24/10/84 )
مطبوعات : توقیف
31ـ روزنامه «آسیا»و دو هفته نامه «نورباران» به حکم هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف و پرونده آنها به دادگاه مطبوعات فرستاده شد. (ایلنا 12/10/84 )
32ـ نشریه شماره 67 «ارسباران» به علت چاپ ویژه نامهای به مناسبت نود و یکمین سالگرد در گذشت ستارخان سردار ملی بدستور اداره اطلاعات اهر توقیف گردید.(ادوارنیوز15/10/84)
مطبوعات : احضار روزنامه نگاران
33 ـ غلام حیدر ابراهیم بای سلامی مدیر مسئول اسبق روزنامه « همبستگی »به اتهام نشر اکاذیب و چاپ مطالب خلاف واقع با شکایت مدعی العموم به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. نامبرده گفت : در سال 1381 حدود 139 شکایت از روزنامه همبستگی مطرح شده بود. ( ایسنا 18/10/84 )
34 ـ فریدون وردی نژاد مدیر عامل سابق خبرگزاری « ایرنا » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، توهین و افتراء با شکایت نیروی انتظامی ، سپاه پاسداران قم ، فرمانده تیپ سوم مالک اشتر، قرارگاه ثارالله ، ، مدیر عامل شرکت سایپا ، مدیر شبکه سحر صدا و سیما ، نماینده سابق دماوند در مجلس شورای اسلامی ، موسسه کیهان و مدیر مسئول نشریه یالثارات ارگان انصارحزب الله جهت محاکمه به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. (ایلنا 19/10/84 )
35 ـ فرید مدرسی و حسین عبدالله پور از وبلاگ نویسان قم به اتهام توهین به مقامات جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب قم احضار شدند. ( ایلنا 26/10/84 )
36 ـ رویا طلوعی روزنامه نگار به شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج احضار شد. به گفته وکیل مدافع این روزنامه نگار ، وثیقه تودیع شده وی در معرض توقیف است . ( ابلنا 27/10/84 )
مطبوعات : بازجویی روزنامه نگاران
37 ـ اردشیر صدرالدینی مدیر مسئول هفته نامه « پیام کردستان » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی با شکایت نیروی انتظامی استان آذربایجان غربی در شعبه اول دادسرای مهاباد تفهیم اتهام شد. (ایلنا 19/10/84 )
مطبوعات : محاکمه روزنامه نگاران
38ـ محمدحسن پزشک مدیر مسئول نشریه «فیلم نگار»به علت چاپ فیلم نامه های خارجی به اتهام انتشار مطالب خلاف عفت عمومی با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 4/10/84 )
39 ـ سکینه کریم خانی مدیر مسئول نشریه « آهنگ زندگی » به اتهام استفاده ابزاری از افراد در تصاویر با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 4/10/84 )
40 ـ زهرا امیری مدیر مسئول نشریه «سینما خانواده » به اتهام استفاده ابزاری از افراد در تصاویر با شکایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 4/10/84 )
41 ـ کامران احمدپور مدیر مسئول روزنامه ورزشی « نود » به اتهام انتشارمطالب خلاف واقع با شکایت فدراسیون ورزش های رزمی و فدراسیون فوتبال در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 4/10/84 )
42 ـ فواد صادقی مدیر مسئول سایت « بازتاب » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی با شکایت شورای عالی امنیت ملی در شعبه 1060 دادگاه عمومی تهران محاکمه گردید. ( ایلنا 6/10/84 )
43 ـ لطف الله میثمی مدیر مسئول دوماهنامه « چشم انداز ایران » به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار مطالبی علیه اصول قانون اساسی با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 11/10/84 )
44 ـ اردشیر حاجی حسینی مدیر مسئول نشریه « کانون خانواده » به علت چاپ عکس رزیتا غفاری هنرپیشه سینما ، به اتهام استفاده ابزاری از افراد در تصاویر و انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 11/10/84 )
45 ـ اکبر انبری مدیر مسئول نشریه «بینندگان» به اتهام انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایلنا 11/10/84 )
46 ـ عیسی خان حاتمی مدیر مسئول ماهنامه « ایران مهر » به اتهام تبلیغ علیه نظام ، اهانت و افتراء نسبت به شورای نگهبان با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. ( ایسنا 18/10/84 )
47 ـ مهدی رحمانیان مدیر مسئول روزنامه « شرق » به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، انتشار مطالب خلاف واقع ، تبلیغ علیه نظام ، توهین به شورای نگهبان و رهبری با شکایت مدعی العموم ، شهرداری تهران ، مهدی کوچک زاده نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و شرکت عمران سازی شهر در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. (ایسنا 18/10/84 )
48 ـ الیاس حضرتی مدیر مسئول روزنامه « اعتماد » به اتهام تبلیغ علیه نظام و تحریض و تشویق گروها به ارتکاب اعمالی علیه جمهوری اسلامی، نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ، انتشار مطالب خلاف واقع ، توهین و افتراء با شکایت مدعی العموم ، فرماندهی نیروی انتظامی کردستان ، فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی تهران ، پلیس فرودگاههای کشور، شرکت جبهه سازان افق ، شرکت بین المللی ایثارگران ، شرکت سازه گستران مرواید و ابراهیم صراف نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی محاکمه شد. (ایلنا 25/10/84 )
مطبوعات : احکام صادره شده توسط دادگاه ها
49ـ مجید قاسمی فیض آبادی مدیر مسئول اسبق روزنامه توقیف شده «نسیم صبا» به اتهام نشر اکاذیب با شکایت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا صارمی به پرداخت صدهزار تومان جزای نقدی محکوم شد.(ایسنا 5/10/84)
50 ـ احمد رضا شیری روزنامه نگار و فعال سیاسی ساکن مشهد ، به اتهام اقدام علیه امنیت داخلی ، نشر اکاذیب و همکاری با رسانه های خارج از کشور در شعبه 7 دادگاه انقلاب اسلامی مشهد به 3 سال حبس تعلیقی محکوم شد. دوربین عکاسی و سایر وسایل که پیش از این در بازرسی از منزل وی توسط وزارت اطلاعات ضبط شده بود به نفع دولت مصادره گردید. (ادوارنیوز 15/10/84)
کتابهای توقیف شده :
51 ـ کتابهای « یک صد سالگی صادق هدایت در ایران و جهان » ، « یاد هدایت 83 » ، « تاریک خانه » ، « سگ ولگرد » و 10 عنوان دیگر از کتابهای هدایت جهت انتشار به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستاده شده ، ولی بیش از 8 ماه است که بلاتکلیف مانده اند و مجوز چاپ صادر نگردیده است . ( ایسنا 7/10/84 )
52 ـ کتابهای « گفت و آمدهایی در ادبیات ایران » ، « گفت و آمد هایی در شعر معاصر ایران » و « مسائل و مشکلات اجتماعی ایران » نوشته دکتر فریبرز رئیس دانا بیش از 9 ماه است جهت چاپ در انتظار مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسر می برند.( ایلنا 10/10/84 )
53 ـ کتاب « فقر و فحشاء » نوشته مسعود ده نمکی به علت اعتراض برخی از علما بدستور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف گردید. ماموران ارشاد با مراجعه به دفتر ناشر تمام نسخه های فیلم و زینک و کتابهای موجود را جمع آوری کردند. ( بازتاب 12/10/84 )
سایتهای توقیف شده :
54 ـ ماموران اداره اماکن نیروی انتظامی شهرستان خوی ، پس از بازرسی و بررسی تعدادی از کافی نتها را پلمب کردند. چند تن از کاربران اینترنتی عنوان کردند احتمال داده میشود کافی نتهایی که شرکت سرویس دهنده آنها کمتر اقدام به فیلترگذاری نموده و از سرعت بالایی برخوردارند و یا کاربران در استفاده از سایتهای خبری و سیاسی بیشتر از ضد فیلتر استفاده می کنند در راس لیست پلمب قرار گرفته باشند .(تبریزنیوز 1/10/84)
55 ـ بدستوراداره اماکن نیروی انتظامی شهرستان مراغه ، کافی نتهای این شهر از قبول مشتریان زن منع گشته اند.و بر روی درب تمامی آنها عبارت « بدستوراداره اماکن از پذیرش خواهران تا اطلاع ثانوی معذوریم » به چشم می خورد.(ادوار نیوز 17/10/84)
56 ـ بدستور مقامات حکومتی اداره مخابرات بخش « حقوق زنان » سایت آیت الله یوسف صانعی را فیلتر کرد. ( وبلاگ طنین سکوت 18/10/84 )
57 ـ بدستور دادستان کرج در راستای پیشگیری از جرایم سازمان یافته رایانهای 3 شرکت اینترنتی در کرج پلمب شدند. به گفته مهردادکرمی دبیر ستاد مقابله با جرائم اینترنتی بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی کلیه شرکتها باید این موارد را رعایت کنند: اخذ مجوز از وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات ، قانون فیلترینگ ، عدم استفاده و نگهداری از وسایل غیر مجاز ماهواره ای . ( مهر 26/10/84 )
58ـ بدستور مقامات حکومتی اداره مخابرات سایت خبری«انتخاب»را فیلترکرد.(انتخاب 28/10/84)
اخبار مربوط به فعالين سياسی ، فرهنگی
59 ـ جلسه تفسیر قرآن 400 نفره دکتر سید علی اصغر غروی عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران ، در اصفهان و نصر آباد بدستور اداره اطلاعات تعطیل شد. نماز جمعه نامبرده حدود چهار ماه قبل بدستور اداره اطلاعات تعطیل گردید.( ایلنا 3/10/84 )
60 ـ بدنبال جلوگیری مامورین امنیت پرواز هواپیما از پیاده شدن کارمند حامل نوار اولین برنامه تلوزیونی « صبا » در فرودگاه دوبی ، بهروز افخمی مدیر این تلوزیون ماهواره ای ( وابسته به حزب اعتماد ملی به رهبری مهدی کروبی ) اعلام کرد : بدستور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، وزارت اطلاعات و شورای عالی امنیت ملی فعالیت این تلوزیون در ایران ممنوع می باشد. وی ادامه داد : دریافتیم که نمی توانیم امکان فعالیت و امنیت شغلی خبرنگاران خود را مانند دیگر بنگاههای خبری در ایران تضمین کنیم ، لذا تعطیلی موقت فعالیتهای شبکه « صبا » را رسما اعلام می کنم . ( ایلنا 5/10/84 )
61 ـ اجلال قوامی ، سعید ساعدی ، مادح احمدی ، رویا طلوعی ، محمدصدیق کبودوند ، بهزاد خوشحالی ، امید احمدزاده و کیوان فرهمندی از روزنامه نگاران ، فعالین حقوق بشری و مدنی توسط « امت حزب الله کردستان ـ شاخه سنندج » تهدید به مرگ شدند. در بخشی از اطلاعیه صادره (این گروه وابسته به نهادهایامنیتی نظام) آمده است : « اکنون که نظام مقدس جمهوری اسلامی در مرحله حساسی قرار گرفته و دشمنان داخلی و خارجی در تلاش هستند تا به این عطیه الهی ضربه بزنند ، عده ای خائن و جیره خوار امریکا و انگلیس با نفوذ در مطبوعات و نهادهای به اصطلاح مدنی! از این طریق می خواهند پروسه استحاله و تغییر نظام را به پیش برند. ما خواهان برخورد جدی محاکم قضایی و انقلابی با عوامل مزدور ، محارب و مفسدفی الارض شناخته شده در منطقه را داریم و هشدار می دهیم که اگر با این عناصر برخورد انقلابی نشود،کردستان را از لوث وجود آنها پاک خواهیم کرد.(تبریز نیوز 25/10/84)
62 ـ مراسم بزرگداشت سالروز انتشار روزنامه « حقیقت » (منتشره در 9 دی 1300 )که قرار بود از سوی انجمن فرهنگی ـ حمایتی کارگران ( آوای کار ) در یک تالار خصوصی در حوالی خیابان ستار خان تهران برگزار شود با تهدید نیروهای امنیتی لغو گردید.( اخبار روز 20/10/84 )
63 ـ نیروهای امنیتی مستقر در فرودگاه مهرآباد از سفر شیرین عبادی و محمدعلی دادخواه از اعضای «کانون مدافعان حقوق بشر » جهت شرکت در جلسه اعلام موجودیت «انجمن حامیان حقوق بشر اصفهان » جلوگیری بعمل آوردند. ( نثرما 16/10/84 )
احضار فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی به دادگاهها
64 ـ هیمن محمودی شهروند اشنویه به اتهام تبلیغ برضد نظام و ارتباط با حزب دمکرات کردستان ایران جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب اورمیه به ریاست قاضی آقازاده احضار شد. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 7/10/84)
65 ـ سعید کلانکی ، حسن قیصری و امین کرد از فعالان سیاسی جهت محاکمه به شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران احضار شدند. ( ایلنا 19/10/84 )
66ـ محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار ، به علت شرکت در تحصن ، اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی تیر84 در مقابل دفتر مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، با شکایت رئیس دانشگاه توسط هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری محکوم شد. ( ایسنا 23/10/84 )
67 ـ محمود یگانلی نماینده اورمیه در دوره ششم مجلس شورای اسلامی ، به شعبه دوم بازپرسی کارکنان دولت احضارشد. ( ادوارنیوز 25/10/84 )
68ـ سعدی محمدی و محمد رحیمی از فعالان کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری در اداره اطلاعات شهرستان بانه به مدت 5 ساعت مورد بازجویی قرار گرفتند. ( پیام 28/10/84 )
محاکمه فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی :
69 ـ شهرام انصاری ، سعدی خادمی ، محی الدین آزادی ، فردین فرج پور ، صلاح الدین سعادت، بهاالدین شجاعی نژاد ، پیمان صدیقیانی ، عطاالله محمد زاده و نوزاد علایی از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی سقز در مرداد 84 ، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در شعبه اول دادگاه انقلاب سقز به ریاست قاضی طیاره محاکمه شدند
(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 6/10/84)
70 ـ رضا علیجانی ، تقی رحمانی ، هدی صابر و امیر طیرانی از فعالین ملی ـ مذهبی به اتهام تبلیغ علیه نظام ، تشکیل گروه غیر قانونی ، اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم با شکایت مدعی العموم برای آخرین بار در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران بصورت غیر علنی محاکمه شدند. ( ایسنا 7/10/84 )
71 ـ مهدی امینی زاده ، محمد رضایی ، میکائیل عظیمی و علی اصغر صادقی از اعضای موسسه سپهر اندیشه نوین به اتهام تشکیل گروه غیر قانونی ، تبلیغ علیه نظام ، اجتماع و تبانی و هدایت اعتراضات دانشجویی خرداد 82 با شکایت مدعی العموم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران برای آخرین بار بصورت غیر علنی محاکمه شدند.(ایلنا 7/10/84)
72 ـ به گفته رضا علیجانی از فعالین ملی ـ مذهبی ، نامبرده به همراه آقایان تقی رحمانی ، هدی صابر ، امیر طیرانی ، مهدی امینی زاده ، محمد رضایی ، میکائیل عظیمی و علی اصغر صادقی به اتهام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل سازمان غیر دولتی سپهر اندیشه نوین، اقدام علیه امنیت ملی از طریق هدایت و فرماندهی اعتراضات دانشجویی خرداد82 و اقدام علیه امنیت ملی از طریق ارتباط با ضد انقلاب خارج از کشور جهت تشکیل جبهه فراگیر برای سرنگونی جمهوری اسلامی ، در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران بصورت غیر علنی محاکمه می شوند. وی گفت : یکی از دوستان ما در کمیسیون اصل 90 مجلس حاضر شد و از فشارهایی که در دوران بازداشت برما رفته بود سخن گفت ، از جمله ضرب و شتم ، 54 ساعت اجبار به سرپا ماندن ، جلوگیری از خوابیدن ، اجرای اعدام مصنوعی ، تهدید به اعزام به یکی از بندها ی زندان جهت آزار جنسی و مسائل دیگری از جمله تهدید به پرونده سازی و وصل کردن به سازمان مجاهدین خلق ، علیجانی در ادامه گفت : این نوع شکنجه و فشار دوستان ما را بر دو راهی انتخاب بین عضویت در سازمان مجاهدین خلق و اعتراف به تحریک و اغتشاش قرار می داد که دوستان به اجبار شق دوم را انتخاب کردند. ( روز 8/10/84 )
73 ـ مصطفی توفیقی ، جعفر شریفی ، حسین زینتی ، آرام صوفی ، آرام ساطوری و رسول عینی از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی مرداد ماه در سقز ، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تخریب اموال دولتی بطور غیر علنی و بدون حضور وکیل مدافع در شعبه اول دادگاه انقلاب سقز محاکمه شدند. آرام صوفی و مصطفی توفیقی پس از 5 ماه حبس هریک با قرار وثیقه 15 میلیون تومانی از زندان آزادشدند. مصطفی توفیقی پیش از این به اتهام همکاری با احزاب سیاسی مخالف به مدت 11 سال در زندانهای سقز و سمنان بسر برده و اوایل سال جاری از زندان آزاد شده بود. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 27/10/84 )
دستگیری فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی :
74 ـ منصور اسانلو ، ابراهیم مددی ، داود رضوی ، علی زاد حسین ، اکبر یعقوبی ، رضا بوربور ، حمید رضا رضاییفر ، جواد کفایی ، ناصر غلامی ، یعقوب سلیمی ، مصطفی امیری ، جواد سیدوند ، صادق خندان ، امیر تاخیری ، رضا خانی ، سعید ترابیان، مرتضی کمساری ، رضا شهابی ، حمید زندی، علی قربانیان ، ارسلان زرگارنیا ، حسین مهدی خانی، حسین جوادی، مجید طلایی ، منصور حیات غیبی ، عباس نژند کودکی ، رضا ترازی ، غلامرضا میرزایی ، علی ابراهیمی ، صادق محمدی و... رهبران و اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به اتهام تشکیل سندیکای غیر قانونی و تلاش برای برهم زدن نظم عمومی از طریق اعتصاب بدستور سعید مرتضوی دادستان تهران و به حکم قاضی محدثبازداشت شدند. کارگران شرکت کننده در اعتصاب توسط مامورین امنیتی مورد توهین و ضرب و شتم قرار گرفتند. به استثنای منصور اسانلو دبیر سندیکا ، بقیه کارگران بازداشت شده آزاد شدند. آقای اسانلو دچار بیماری شدید قلبی و چشمی است و قرار بوده هفته گذشته تحت عمل جراحی چشم قرار بگیرد. ( ادوار نیوز و اخبار روز 1تا 7 / 10 84 )
75 ـ وزیر قادری ، واحد اشرف پور ، فرهاد فتاحی ، محمدرضا رامینه ، اردلان رامینه ، سراج قاسمی ، اشکان احمدی و تعدادی دیگر از اهالی شهرستان باینگان به اتهام فعالیتهای تبلیغاتی برای حزب دمکرات کردستان ایران ، توسط نیروهای امنیتی و ماموران اداره اطلاعات کرمانشاه در دو مرحله دستگیر شده اند. هیچگونه اطلاعی از محل بازداشت و نگهداری آنها در دست نیست . (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 11/10/84)
76 ـ دو نفر از کارگران شرکت ریسندگی و بافندگی « پوشینه بافت » قزوین در مقابل استانداری قزوین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. مدیریت شرکت « پوشینه بافت » 8 ماه است که حقوق 800 کارگر این شرکت را پرداخت نکرده است کارگران برای اعتراض در مقابل استانداری تجمع کرده بودند. ( ایرنا 18/10/84 )
77 ـ احمد وطمانی اهل روستای « شیوه جو » از توابع شهرستان مهاباد ، به اتهام داشتن پرچم کردستان و شرکت در اعتراضات مردمی تابستان سال جاری ، توسط نیروی امنیتی دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل گردید. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 20/10/84)
فعالين سياسی ، فرهنگی : بازجويی و تفهيم اتهام
78ـ خانم سروه کامکار عضو کمیته زنان سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ،از سوی حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران در خیابان طالقانی مهاباد ربوده و مورد ضرب و شتم قرار گرفت. به گفته خانم کامکار ماموران مداوم فحشهای رکیک و زشت بر زبان می آوردند. چشمان اینجانب را بسته و به مکان نامعلومی بردند. در آنجا با کشیدن موهای سرم ، پیچاندن دستها و ... مورد شکنجه قرار گرفتم .(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 21/10/84)
79 ـ یوسف مولایی وکیل دادگستری به اتهام نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی در شعبه 6 دادسرای کارگنان دولت مورد بازجویی قرار گرفت. ( ایسنا 5/10/84 )
فعالين سياسی ، فرهنگی : احکام صادره شده توسط دادگاه ها
80 ـ جواد عباسی معلم و فعال سیاسی شهرستان سلماس ، به اتهام تجزیه طلبی و ارتباط با گروههای پان تورکیست به حکم دادگاه انقلاب خوی ، به 6 ماه حبس قطعی محکوم و روانه زندان شد. (کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان 1/10/84 ) عباسی نیاز فوری به عمل جراحی در ناحیه گلو دارد . با وجود ناراحتی و نیاز فوری او به عمل جراحی هنوز مسئولان زندان اقدامی برای انتقال عباسی به بیمارستان انجام نداده اند. ( ادوارنیوز 27/10/84 )
81 ـ هدایت ذاکر معلم و از فعالان حرکت ملی آذربایجان به اتهام تجزیه طلبی به حکم دادگاه انقلاب تبریز به یک سال حبس محکوم و روانه زندان گردید. حقوق ماهیانه نامبرده از طرف آموزش و پرورش قطع گردیده است. میر اژدر حسینی به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه اول بازپررسی دادگاه شهرستان مرند تفهیم اتهام شد. علی حسین زاده دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز به اتهام تبلیغ علیه نظام جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب مرند احضار شد. سید جواد موسوی به اتهام حضور در تجمع غیرقانونی بزرگداشت دکتر محمد تقی زهتابی از قربانیان قتلهای زنجیره ای جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب اورمیه احضار گردید. (کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان 7/10/84 )
82 ـ حشمت الله طبرزدی در شعبه هفتم هیئت تشخیص دیوان عالی کشور به 7 سال حبس تعزیری محکوم شد. نامبرده به اتهام تشکیل جبهه دمکراتیک وتوهین در دادگاه بدوی به حکم شعبه 26 دادگاه انقلاب به 14 سال حبس تعزیری محکوم شده بود. طبرزدی تاکنون با احتساب حبس های گذشته بیش از 5 سال و چند ماه است که در زندان بسر می برد.
( ایلنا 12/10/84 )
83 ـ حجت اسلام عبدالعزیز عظیمی قدیم به اتهام تخلف از حکم دادگاه ، فعالیت به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام و هتک حیثیت روحانیت در دادگاه روحانیت تبریز به ریاست قاضی اسماعیلی به 15 ماه حبس تعزیری ، ده سال محرومیت از پوشیدن لباس روحانیت ، پنج سال ممنوعیت خروج از کشور و پنج سال منع اقامت در استانهای زنجان ، اردبیل ، آذربایجان غربی و شرقی محکوم گردید.(کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان 13/10/84 )
84 ـ غفور محمدی عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ، به اتهام ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان « پژاک » محاکمه و به زندان محکوم گردید. خانم شیلان اورمیه ای به اتهام عضویت در « پژاک » دستگیر و مورد شکنجه قرار گرفت . وی به 5 سال زندان و تبعید به زندان مراغه محکوم شد. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 15/10/84 )
85 ـ سلیمان پاک مینا 33 ساله اهل روستای « سوجه » از توابع شهرستان اشنویه به اتهام ارتباط با حزب دمکرات کردستان ایران به سه سال حبس در زندان دریا محکوم شد. نامبرده پس از تحمل حدود 8 ماه زندان با قرار وثیقه 30 میلیون تومانی در 6 دی از زندان آزاد شده بود.
( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 25/10/84 )
86 ـ علیرضا علوی تبار از فعالین سیاسی به علت نوشتن مقاله ای تحت عنوان « نظامی گری و عواقب آن » به اتهام توهین به مسئولان نظام با شکایت مدعی العموم در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به 15 ماه حبس تعلیقی محکوم شد. ( ایلنا 27/10/84 )
87ـ محسن آرمین عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ، به اتهام توهین با شکایت علی امامی راد نماینده کوهدشت در مجلس ششم در شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان تهران به پرداخت 300 هزار تومان جزای نقدی محکوم شد.(ایلنا 27/10/84 )
88 ـ لقمان مهری 28 ساله از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی مردادماه در سقز ، به اتهام ارتباط با حزب کمونیست ایران ، حضور در اغتشاشات مردادماه سقز،تهیه و توزیع بطری آتشزا ، تردد در نقاط مختلف شهر با پای پیاده و موتور سیکلت ، مطلع شدن از اعتراضات مردمی از طریق رادیوهای فردا ، آمریک و حزب کمونیست طبق اعترافات دیگر متهمان و سرانجام بدلیل عضویت برادر و دایی ایشان در حزب کمونیست ایران در دادگاه انقلاب سقز به 5 سال حبس تعزیری محکوم گردید. وی با قرار وثیقه 25 میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود . نامبرده بر اساس حکم دیگری که از سوی شعبه 1159 مجتمع قضایی دریافت نموده به اتهام شرکت در تجمع حمایت از زنان در خردادماه سال جاری به 6 ماه حبس تعزیری و 25 ضربه شلاق محکوم شده است . افشین محمدی 22 ساله از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی مردادماه در سقز ، به اتهام شرکت در اغتشاش و حضور در میدان شهدا در دادگاه انقلاب سقز به 2 سال حبس تعزیری محکوم گردید. وی با قرار وثیقه 15 میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود . ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 27/10/84 )
اخبار مربوط به زندانيان سياسی :
89 ـ محمد ویسی و اکبر سنجابی از زندانیان سیاسی زندان دیزل آباد کرمانشاه ، در حمایت از اعتصاب غذای زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر اعلام اعتصاب غذا نمودند. گفتنی است که تعدادی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر همچون بهروز جاوید تهرانی،اسد شقاقی و حجت زمانی از 6 هفته پیش در اعتصاب غذا بسر می برند.
(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی1/10/84)
90 ـ حشمت الله طبرزدی از زندانیان سیاسی زندان اوین طی نامه سرگشاده ای خطاب به محمود هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه نوشت : از سال 1378 تاکنون بیش از 700 شبانه روز در سلول انفرادی به ابعاد یک متر در دو متر زندگی کرده ، ساعتها زیر فشار روحی بازجوها بوده است . از سال 1373 تاکنون همواره زیر فشارهای روحی و جسمی دستگاه قضایی ، امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی بوده بگونه ای که امنیت او و خانواده اش سلب و بارها مورد ضرب و شتم و بازداشت قرار گرفته است.( جبهه دمکراتیک ایران 1/10/84 )
91 ـ خانم معصومه شفیعی همسر اکبر گنجی روزنامه نگار زندانی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: همسر وی 112 روز است که در « گوانتاناموی امنیتی اوین » ( انفرادی 2 الف ) در شرایطی بسیار سخت بسر می برد. وزن ایشان به 50 کیلو گرم ، فشار خونش 7 روی 5 و دستانش بسیار یخ بود . او همچنان از نظر غذایی و دارویی و مخصوصا غذایی در شرایط بسیار سختی بسر می برد . بیم آن می رود که این محدویت شدید غذایی حادثه ناگواری را موجب شود ، جهان بداند که این یک مرگ تدریجی و بی صدا است ، آنقدر از او مترسند ، در واقع از اعمال ننگین خود می هراسند، که حاضر نیستند کسی او را ببیند و خبری از شرایط ناگوار او به بیرون درز کند.( ادوارنیوز 4/10/84 )
92 ـ اسد شقاقی ، بهروز جاوید تهرانی، افشین باایمانی ، ولی الله فیض مهدوی ، حیدر نوری ، یاسر مجیدی ، امیرحسین حشمت ساران ، ارژنگ داودی ، حجت زمانی ، مهرداد لهراسبی ، علیرضا کرم خیرآبادی ، علی صالحی ، عمر امامی ، محمد مرادی ، مصطفی حسینی ، محمد رضا کریمی ، والی دروی و عبدالرضا رجبی خنجری از زندانیان سیاسی در زندانهای گوناگون با خواسته هایی همچون تشکیل کمیته حقیقت یاب برای بررسی عملکرد نظام در 27 سال گذشته از سوی نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر ، اعتراض به شرایط حاکم بر زندان و عدم تفکیک جرایم در اعتصاب غذا بسر می برند.
(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی و رادیو فردا 7 و 8 / 10/84 )
93 ـ مصطفی جوکار 54 ساله ، روزنامه نگاری که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و نشر اکاذیب مدت یکسال است که در بند 350 زندان اوین در وضعیت بلاتکلیفی بسر می برد ، برای چهارمین بار دچار حمله شدید قلبی شده و به بیمارستان مدرس تهران منتقل گردید. پزشکی قانونی برای وی 4 ماه مرخصی استعلاجی توصیه کرده ، ولی مسئولین زندان از دادن مرخصی به وی خود داری کرده اند.(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی 11/10/84 )
94 ـ معصومه دهقان همسر عبدالفتاح سلطانی در نامه ای به محمود هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه نوشت : مدت 160 روز از بازداشت موقت و غیر قانونی همسرش می گذرد ولی همچنان وکلای وی اجازه ملاقات و مطالعه پرونده ایشان را ندارند. خانم دهقان محاکمه علنی و عادلانه عبدالفتاح سلطانی را خواستار شد. ( ایلنا 12/10/84 )
95 ـ بینا داراب زند از زندانیان سیاسی زندان اوین ، به اتهام اخلال در نظم زندان رجایی شهر و توهین به مقامات زندان در شعبه 2 دادیاری ناحیه 23 تهران تفهیم اتهام شد.
(کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی12/10/84)
96 ـ شیرین عبادی ، محمد سیف زاده ، فریده غیرت و علی نجفی توانا وکلای مدافع عبدالفتاح سلطانی صدور قرار وثیقه 800 میلیون تومانی برای آزادی وی را سنگین و بی تناسب توصیف کردند. وکلای آقای سلطانی اعلام کردند: اولین پیامد این مقدار وثیقه تمدید قراربازداشت است ، چون می دانیم که خانواده سلطانی قدرت تامین 800 میلیون تومان وثیقه معادل 900 هزار دلار را ندارند. ( ایسنا 23/10/84 )
بازداشتهای دستجمعی :
97 ـ به گفته محمد حسن قبادی معاون انتظامی پلیس مازندران ، در ماه گذشته بیش از 1196 خودرو کنترل ، 69 خودرو متوقف و 90 نفر زن و مرد دستگیر شدند. وی افزود با کاروان های جشن عروسی بشدت برخورد می شود. ( فارس 23/10/84 )
98 ـ به گفته سردار رضا زارعی فرمانده نیروی انتظامی استان تهران ، در جریان اجرای طرح « ارتقای ضریب امنیت اجتماعی » در تهران طی سه مرحله 15000 نفر به جرائم مختلف دستگیر شدند و 2000 نفر به اتهام اراذل و اوباش روانه زندان شدند. وی افزود طی 9 ماه گذشته بیش از 19000 معتاد در تهران دستگیر شده اند. ( آفتاب یزد 28/10/84 )
99 ـ سرهنگ سید علی نقی علوی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت: در دومین روز از برگزاری طرح امنیت اجتماعی 203 نفر از افراد سابقه دار دستگیر شدند. ( نثرما 30/10/84 )
100ـ فرماندهی نیروی انتظامی استان سمنان گفت : در جریان اجرای طرح امنیت اجتماعی 41 نفر به اتهام اراذل و اوباش ، 79 زن به اتهام بدحجابی و 177 نفر بخاطر آلودگی صوتی دستگیر شدند. درپائیز امسال 596 نفر به عنوان مزاحم خیابانی دستگیر شدند.
(فارس 30/10/84)
محکومين به اعدام :
101 ـ تقی به جرم قتل محمد رضا به حکم دادگاه اصفهان و با تائید شعبه اول دیوان عالی محکوم به اعدام گردید. ( همشهری 1/10/84 )
102 ـ جاسم چک به جرم قتل مجتبی «ز» به حکم دادگاه شیراز و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (کیهان 3/10/84)
103 ـ اسکندر « م » معروف به عباسی ، جمشید « ع » و برادرش به اتهام سرقت مسلحانه ، قتل و تجاوز به عنف در شعبه اول دادگاه انقلاب ساری و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شدند. ( جمهوری اسلامی 4/10/84 )
104ـ محمد 22 ساله به جرم قتل پسر دائی اش بنام اکبر در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی محکوم به اعدام شد. (شرق4/10/84)
105 ـ عقیل 60 ساله به جرم قتل همسرش زهرا در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 32 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (همشهری4/10/84)
106 ـ شمیلا (دل آرا ) دارابی 19 ساله به اتهام قتل مهین 65 ساله در شعبه 107 دادگاه ویژه اطفال رشت به ریاست قاضی جاویدنیا و با تائید شعبه 33 دیوان عالی کشورمحکوم به اعدام شد. نامبرده در زمان وقوع جرم 17 ساله بوده است. سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای نسبت به این حکم اعتراض کرده و قرار است وی مجددا محاکمه شود ( ایران 10/10/84 )
107 ـ ابوالفضل 26ساله به جرم قتل قاسم 22 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد. (شرق11/10/84)
108 ـ عبدالرضا به جرم قتل مجید در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (شرق13/10/84)
109 ـ عباس به جرم قتل رقیه در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 39 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (اعتماد 15/10/84)
110 ـ افسانه 22 ساله و دو نفر از این افراد احمد 29 ساله ، محمد جواد 23 ساله و ابوالفضل 23 ساله به جرم قتل « ح ـ م » 30 ساله در شعبه دوم دادگاه کیفری قزوین محکوم به اعدام شدند.(کیهان 15/10/84)
111 ـ نازنین 17 ساله به جرم قتل یوسف باقری در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد.( ایران 17/10/84 )
112 ـ بهمن 50 ساله به جرم قتل همسرش شهلا در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (شرق18/10/84)
113 ـ حسن قلی 27 ساله به جرم قتل خیرالله 25 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 32 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (شرق18/10/84)
114 ـ فرهاد « الف » 36 ساله به جرم قتل برادرش فرزاد 25 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 37 دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد.(همبستگی18/10/84)
115 ـ اعظم فریاد قره شیران 35 ساله به جرم مباشرت در قتل همسرش عبدالله رنجبر در سال 76 به حکم قوه قضائیه محکوم به اعدام شد. اعظم در سن 15 سالگی مجبور به ازدواج با عبدالله شده ، همسر وی معتاد بوده و قادر به تامین هزینه او و سه فرزندش نبوده است . مقتول همسر خود را به فحشاء وادار کرده بود. ( زنان ایران 19/10/84 )
116 ـ صادق به جرم قتل همسرش پرستو در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (همشهری19/10/84)
117 ـ سعید محمد 54 ساله تبعه افغانستان به جرم قتل همسرش غنچه گل در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیزمحمدی محکوم به اعدام شد.(شرق25/10/84)
118 ـ محمد 21 ساله به جرم قتل همسرش در دادگاه جنایی تهران و با تائید شعبه 37دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد. (همشهری25/10/84)
119 ـ مرتضی24 ساله به جرم قتل پسر خالهاش احمد در شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد. (همشهری25/10/84)
120 ـ آرش به جرم تجاوز به عنف و سرقت در شعبه 102 دادگاه جزایی اصفهان به ریاست قاضی امیر عزیزی محکوم به اعدام شد. (همشهری27/10/84)
قتل مردم توسط نیروهای انتظامی و امنیتی :
121 ـ محمود مرگه دریژی 30 ساله از کاسبکاران منطقه مریوان براثر ضرب و شتم نیروی انتظامی به قتل رسید. ( پیام 4/10/84 )
122 ـ جوان 19 ساله ای بنام کامران که به همراه نامزدش به کوههای اراک رفته بود توسط یک مامور مبارزه با منکرات نیروی انتظامی بنام ابوالفضل «ر» با ضربات چاقو به قتل رسید و نامزدش مورد تجاوز قرار گرفت . (ایران 14/10/84 )
احکام اجرا شده اعدام توسط دادگاهها :
123 ـ محمد رضا نودهی ، مرتضی قلعه نوی و هادی استیری به اتهام تجاوز و زنای به عنف به حکم شعبه 101 دادگاه کیفری سبزوار و با تائید دیوان عالی کشور در استادیوم ورزشی سبزوار در ملاء عام به دار آویخته شدند. ( خراسان 30/9/84 )
124 ـ عزیز خلکانی اهل یکی از روستاهای توابع شهرستان سردشت به اتهام قتل یک مامور وزارت اطلاعات پس از تحمل 9 سال و 4 ماه زندان بدستور قوه قضائیه در زندان اورمیه به دار آویخته شد. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 1/10/84 )
125 ـ فرهاد صالح پور 19 ساله به جرم قتل محرم به حکم قوه قضائیه در زندان شهرستان سقز به دار آویخته شد. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 6/10/84 )
126 ـ مسعود شوکه 37 ساله اهل یکی از روستاهای توابع شهرستان سردشت به اتهام قتل یک مامور وزارت اطلاعات پس از تحمل 9 سال و 4 ماه زندان بدستور قوه قضائیه در زندان اورمیه به دار آویخته شد. ( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 13/10/84 )
127 ـ نعیم عبدالله « خ » معروف به رحیم و جلیل « ح » معروف به جنادله به جرم محاربه از طریق سرقت مسلحانه به حکم شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز و با تائید شعبه 32 دیوان عالی کشور در منطقه سه راه تپه ، جنب ترمینال در ملاء عام به دار آویخته شدند. (اعتماد8/10/84)
128 ـ بهروز به جرم قتل چراغعلی و جواهر به حکم قوه قضائیه در میدان اصلی شهر مسجد سلیمان در ملاء عام به دار آویخته شد. ( ایران 17/10/84 )
129 ـ اسماعیل ، معصومه ، غلامحسین و دو نفر دیگر به جرم قتل فاطمه ، ابراهیم ، عماد و مهدی به حکم شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور در زندان اوین تهران به دار آویخته شدند. ( اعتماد ، ایران ، همشهری ، فارس 28/10/84 )
صدور احکام قصاص :
130 ـ یک مرد 32 ساله به اتهام سرقتهای تعزیری در شعبه 1156 دادگاه عمومی تهران محکوم به قطع دست شد.( ایران 12/10/84 )
ـ افشین «ر » به اتهام سرقت در شعبه اول دادگاه انقلاب ساری و با تائید دیوان عالی کشور به قطع انگشتان دست محکوم شد. ( جمهوری اسلامی 4/10/84 )
اخبار اجتماعی
131 ـ به گفته فرهاد صدر مدیرکل سیاستگذاری حمایتی و امدادی وزارت رفاه و تامین اجتماعی ، در شش ماه اول سال جاری 3654 کودک خیابانی در تهران جمع آوری شده اند.از این تعداد 982 نفر دختر و 2672 نفر پسر بوده اند. ( مهر 4/10/84 )
132 ـ بهار 15 ساله ، الهه 16 ساله و مرضیه 17 ساله در زندان بند نسوان سنندج بسر می برند. بند زندان زنان سنندج فقط یک سالن بزرگ ، تیره و تاریک است . دیوارهای سالن بلند و به رنگ سبزتیره است . هیچ پنجره ای ندارد ، جز هواکشی که در وسط سقف تاریک سالن خودنمایی می کند. ( کانون زنان ایران 4/10/84 )
133 ـ به گفته معاون امور هماهنگی و تندرستی اداره آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی ، بیش از نیمی از 130 هزار دانش آموز این استان دچار سوء تغذیه هستند . وی با اشاره به فقر مالی خانواده ها ، عدم وجود اشتغال و منابع در آمدزا گفت : سوء تغذیه باعث اختلالاتی در امر یادگیری کودکان می گردد و بر اساس تحقیقات انجام شده یکی از عوامل افت تحصیلی در بین دانش آموزان است . ( مهر 30/10/84 )
134 ـ به گفته عباس جمالی وکیل مدافع شیرکوه امینی 27 ساله دانشجوی پیام نور که در آبان ماه سال جاری براثر تیراندازی نیروی انتظامی در مهاباد به قتل رسید : دادسرای انتظامی قتل « عمد » را « شبه عمد » دانسته و اقدام به صدور قرار وثیقه 27 میلیون تومانی نموده و متهم با تامین قرار آزاد شده است . وکلای مدافع این دانشجوی مقتول خواستار ارجاع پرونده به دادگاه های عمومی شهرستان محل وقوع قتل عمد و تشدید قرار صادره از سوی بازپرس شدند. ( تبریز نیوز 13/10/84 )
ihrnena@gmail.com 20/1/2006
30/10/1384
فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی
انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا : FaalanHRC@yahoo.ca
hoghoghebashar@rahaeii.com انجمن مدافعین حقوق بشر و دمکراسی در ایران – فرانسه
اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ایران – واشنگتن – آمریکا : adhri1@yahoo.com
انجمن مدافعين حقوق بشر در ايران ـ بلژيک : kanon253@hotmail.com
info@vzvmiran.de :کانون دفاع از حقوق بشر در ایران - آلمان
shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ایرانی در آلمان :
kdaddih@hotmail.com : کانون دفاع ازدمکراسی در ایران– هلند
info@komitedefa.org : کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – سوئد
defendhriran_ca@yahoo.com :کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – کالیفرنیا – آمریکا
noranali2003@yahoo.noکمیته نوران ( کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – نروژ) :
yebarak@yahoo.ca : سازمان ایرانیان غرب کانادا – ونکور – کانادا
demokrasi9@yahoo.comکمیته دفاع از آزادی و دمکراسی در ایران – اطریش :
mnrecht@hotmail.com فعالین ایرانی حقوق بشر- سوئیس:
کميته اتحاد برای دمکراسی در ايران ـ ايتاليا : updi@libero.it
kupg_iran@yahoo.de کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین:
info@irantestimony.com : Irantestimony - فعالان دفاع از حقوق بشر
0 Comments:
Post a Comment
<< Home